5+1 motive pentru a cere ajutor de specialitate pentru protejarea animalelor de companie împotriva paraziților

Căpușele sunt un pericol pentru animalele de companie și, deci, și pentru stăpânii lor pe toată perioada anului, nu doar în lunile calde de vară. Înainte de a aplica un tratament împotriva paraziților, proprietarii de animale de companie trebuie să ceară sfatul medicului. Unul dintre motive este faptul că paraziții se adaptează schimbărilor climatice mai repede decât noi. 78% dintre medicii veterinari din Europa spun că numărul paraziților a crescut, iar 74% consideră că paraziții sunt periculoși chiar și în lunile mai reci. Mai mult, două treimi dintre medicii veterinari chestionați atrag atenția că numărul cazurilor de infecții cauzate de paraziți a crescut, iar 57% dintre medicii veterinari din România consideră că boli precum babesioza sunt acum mult mai des întâlnite la câini.

În plus, pandemia COVID-19 a schimbat și viețile animalelor de companie. Am petrecut și petrecem mai mult timp acasă și animalele de companie se bucură mai mult de prezența membrilor familiei. De asemenea, din ce în ce mai mulți oameni au decis să adopte un animal de companie în ultimul an și jumătate. Recomandarea este ca aceștia să găsească un medic veterinar de încredere cu care să discute despre protecția adecvată împotriva paraziților.

Animalele au si ele ecmotii, la fel ca noi, oamenii. Observati comportamentul lor si le veti identifica starile. Daca vrei ca animalul tau de companie sa fie mai fericit si sanatos, apeleaza la remediile florale Bach pentru echilibru emotional.