Afaceri. 5 metode facile pentru evitarea unui parteneriat dezavantajos

Parteneriatele din zona de afaceri sunt demersuri esențiale pentru cei care doresc să dezvolte un business sănătos. Cu posibilități de dezvoltare și profit.

Astfel de colaborări pot fi realizate de către proprietarii de firme mici, mijlocii sau mari. Cu scopul de a conlucra în vederea atingerii unor ținte comune. În unele cazuri aceste relații nu funcționează corespunzător, putându-se ajunge la pierderi financiare importante. Chiar la implicarea în situații ce implică încălcarea unor legi. 

Oamenii de afaceri responsabili trebuie să ia în serios modalitatea de alegere a partenerilor de afaceri. Pentru a avea garanția unei colaborări corecte, avantajoase pentru toate părțile implicate. De multe ori, este dificilă identificarea partenerilor corecți. In acest caz apelarea la profesioniști fiind varianta recomandată.

În România își desfășoară activitatea companii specializate în consultanță de afaceri. Ele pot pune la dispoziția clienților o listă a firmelor din România, organizată după criterii geografice sau după domeniul de activitate.

Iată cum se poate evita un parteneriat dezavantajos în afaceri!

  1. Înainte de încheierea unui parteneriat este obligatorie realizarea unei cercetări exhaustive a viitorilor colaboratori. În această privință există mai multe metode ce pot oferi informații corecte și utile. Cum ar fi firmele specializate în consultanță de afaceri. Paginile de internet ale unor instituții de stat ce furnizează date publice semnificative. (ANAF, instanțe de judecată etc.) Chiar site-urile unor ziare online. Care prezintă articole ce surprind comportamentele adecvate sau neadecvate ale unor oameni de afaceri;
  2. Înainte de semnarea parteneriatului este obligatorie o definire clară a obiectivelor ce urmează a fi urmărite în comun. Este important ca partenerii să cunoască așteptările, să înțeleagă limitele colaborării și să fie de acord cu acestea. O astfel de etapă este folositoare. Pentru că prin intermediul ei pot fi selectate acele persoane care se potrivesc sau nu viitorului plan de afaceri;
  3. În ultima vreme, în lumea afacerilor, s-a dezvoltat ideea culturii de business. Adică a valorilor viziunii și modului de abordare a unei afaceri. Este esențial ca această cultură să fie compatibilă între parteneri pentru a nu apărea ulterior neînțelegeri care ar putea duce la ruperea contractelor și a înțelegerilor realizate;
  4. Un instrument valoros în evitarea unor parteneriate incorecte este existența unui acord scris, realizat într-un mod profesionist, ce cuprinde clauze numeroase și clare cu privire la desfășurarea parteneriatului. Ideal ar fi ca un astfel de contract să fie încheiat cu ajutorul unui avocat specializat în dreptul afacerilor, care cunoaște toate elementele cheie, ce trebuie să fie prezente într-un astfel de document, în special cu privire la drepturile și responsabilitățile părților;
  5. Funcționarea corectă a parteneriatelor se bazează pe existența unei comunicări deschise și transparente între părți. În cazul în care apar probleme minore, acestea trebuie abordate rapid și direct, pentru a fi rezolvate înainte de a se transforma în probleme majore. Oamenii de afaceri de succes au realizat întotdeauna o comunicare eficientă cu partenerii, acest model trebuind să fie urmat de oricine.

În concluzie, oamenii de afaceri trebuie să acorde o atenție deosebită selectării partenerilor de afaceri pentru a obține garanția unei colaborări fructuoase și lipsite de probleme.