CE ESTE SIGUREC

Simplu spus, SIGUREC este cel mai modern serviciu de preluare și de colectare a deșeurilor care există în prezent în România, o alternativă de reciclare inteligentă și complet ecologică, ușor de utilizat, întotdeauna aproape de casă și care vă oferă beneficii concrete.

Spre deosebire de sistemele convenționale (precum clasicele pubele ori containerele de colectare selectivă), SIGUREC utilizează o soluție de ultimă generație, inclusiv pentru economiile dezvoltate din Vestul Europei: automate de colectare inteligente și simplu de folosit, amplasate în locuri ușor accesibile, precum și un serviciu de preluare a deșeurilor chiar de la dumneavoastră acasă – inclusiv a echipamentelor casnice precum frigiderele!

SIGUREC reprezintă o inițiativă de anvergură, implementată în România în urma unui acord oficial încheiat între companii private (holdingul Green Group, Asociația Marilor Retaileri din România (AMRCR), Ecopaper SA, Romcarbon SA și autorități publice – Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice, primării și reciclatori.

Aparatele inteligente SIGUREC au o serie de avantaje importante față de sistemele tradiționale de colectare a deșeurilor:

  1. Colectează majoritatea tipurilor de deșeuri, fie că vorbim de ambalaje de plastic (inclusiv sacoșe și folii alimentare), hârtie, cutii (doze) de aluminiu, sticlă, baterii, becuri, neoane etc. Nu va trebui să vă bateți prea mult capul – dacă ceva ar trebui aruncat la coș aproape sigur va fi „digerat” de aparatele SIGUREC!
  2. Sunt amplasate în incinta și în parcările marilor unități de retail precum Cora sau Carrefour, fiind ușor accesibile. Astfel, un drum la cumpărături poate deveni o ocazie de a scăpa de deșeurile din casă! De asemenea, aveți și posibilitatea de a chema o mașină de colectare la domiciliul dumneavoastră. Cu SIGUREC, reciclarea inteligentă ajunge aproape de casă!
  3. Sunt simplu de utilizat, fiind complet automatizate. Odată introduse deșeurile în aparat, acesta le va sorta, număra și cântări automat, fără ca dumneavoastră să mai faceți vreo altă operațiune.
  4. Aparatele oferă recompense, în funcție de tipurile de deșeuri și de cantitățile acestora. Recompensele sunt acordate sub forma bonurilor de reduceri la cumpărături în rețeaua magazinelor partenere.
  5. Folosind aparatele SIGUREC veți fi siguri că deșeurile ajung direct în unitățile de reciclare, gata sortate pentru a fi reciclate sau reutilizate. Traseul deșeurilor este controlat, astfel că nimic din ceea ce aruncați nu se va pierde sau va ajunge într-o groapă de gunoi care poluează mediul.