Comunicarea aspectelor de sustenabilitate pentru marile companiI

Pandemia de Covid-19 a dus la limitarea discuţiilor despre sustenabilitate (26%), politizarea problemelor (14%) şi presiunea pe care clienţii, consumatorii sau autorităţile o pun asupra lor pentru a se mişca mai rapid (14%).

Din 550 directori executivi ai marilor companii intervievaţi, 45% au fost de acord că factorii de mediu, sociali şi de guvernanţă (ESG) vor fi mai importanți în 2021 decât în oricare dintre anii anteriori. Alţi 28% au spus că vor fi mai importanți decât în majoritatea anilor precedenţi. În urma pandemiei globale de COVID-19 şi înaintea conferinţei COP26, 82% dintre ei au afirmat şi că deciziile pe care le vor lua anul acesta vor fi mai importante decât în anii precedenţi.

In prezent companiile conştientizează tot mai mult rolul extins pe care îl au în societate.

Confirmând această tranziţie, aproape două treimi (63%) dintre directorii executivi sunt de acord că firmele au o responsabilitate colectivă faţă de societăţile în care îşi desfăşoară activitatea. Dintre cei care au fost de acord cu ideea de responsabilitate colectivă, 94% au spus că aceasta este importantă pentru prosperitatea socială viitoare a ţării în care activează compania, iar 85% au spus că este importantă pentru prosperitatea viitoare a afacerii.