Concerte, săniuș și tururi ghidate la Roșia Montană

Un punct de belvedere nou a fost inaugurat la finalul anului la Roșia Montană, pe masivul Văidoaia, la o altitudine de circa 1.000 de metri. 

Amenajarea punctului de vedere a fost realizată în cadrul programului „Adoptă o Casă la Roșia Montană“. Punctul de belvedere este amplasat exact desupra localității Roșia Montană

și permite vizualizarea întregii zone, până în depărtare la masivul Vulcan.

Comunitatea din Roșia Montană organizează în acest weekend Zilele Roșiei Montane. Pe 6 februarie marcăm cea mai veche atestare documentară a anticului Alburnus Maior, dată inscripționată pe una dintre tăblițele cerate veche din anul 131, tăblițe care aveau să facă localitatea noastră celebră pe tot mapamondul.

Așadar, ce ziceți de o zi la săniuș pe dealurile Roșiei, apoi să ne încălzim cu un vin fiert și un concert care topește garantat inimile, într-una dintre clădirile care au făcut obiectul lucrărilor de reparații din anul precedent? Sau un tur ghidat, la pas sau pe 4 roți pe culmile din jurul târgului pentru cei care ne trec pragul prima oară, prin centru, pe ulițe, apoi sus pe deal, la punctul de belvedere inaugurat la finalul anului? Sau seara la foc și ceaun alături de localnici?

Programul poate fi consultat aici: https://www.facebook.com/events/483830740588468/