Cum aduci un strop de eleganta, culoare si stil interiorului cu ajutorul draperiilor si perdelelor?

O camera frumoasa, imbietoare, amenajata elegant, chic, care sa atraga privirile tuturor celor care ii vor trece pragul, a devenit una dintre dorintele majoritatii oamenilor, proprietari de case si apartamente sau doar chiriasi. Nimeni nu vrea sa locuiasca intr-un spatiu anost, monoton, care sa nu inspire, asa ca nu e de mirare ca incearca din rasputeri sa gaseasca cele mai usoare metode prin care dorinta lor sa devina in scurt timp realitate.

Putini isi permit, totusi, o renovare totala a interioarelor, asa ca specialistii recomanda celor care vor sa faca o schimbare interesanta sa foloseasca in acest scop draperiile si perdelele. Evident ca ar fi o greseala sa fie achizitionate, pur si simplu, la nimereala, si sa fie asezate la ferestre, in speranta ca se vor potrivi ele, cumva. Pentru a realiza o armonie si a gasi un echilibru perfect, trebuie sa se tina cont de diferite lucruri importante, garantand obtinerea unor rezultate uimitoare. 

Iata cum sa aduci putina eleganta, culoare si stil interiorului cu ajutorul draperiilor si perdelelor!

Draperiile si perdelele sunt accesoriile care pot completa un decor perfect. Totusi, putini stiu cum sa le aleaga si sa le asorteze, in asa fel incat totul sa arate intr-un mare fel. 

  • In primul rand, este important sa gasesti produse de calitate, confectionate din materiale rezistente, elegante, fine, iar acest lucru poate fi facut foarte rapid si usor cu ajutorul mediului online, mereu aproape, care-ti pune la dispozitie o oferta bogata de perdele si draperii de la Hornbach, care sa te ajute sa obtii ceea ce-ti doresti, mai ales ca produsele de aici sunt diverse, intr-o multitudine de culori si modele, la preturi accesibile;
  • In al doilea rand, conteaza foarte mult sa tii cont de regula proportiilor, mai ales cand vine vorba despre a alege culorile din camera. 60% va fi culoarea predominanta, pe care o vor avea peretii si obiectele de mobilier, iar 30% culoarea secundara, care creeaza elemente vizuale ce vor iesi in evidenta. Cand vine vorba despre draperii si perdele, ele ar trebui sa reprezinte 10% din culoarea de accent;
  • Imprimeurile sunt vitale si la moda in aceste vremuri in care oamenii au devenit tot mai pasionati de amenajari si stiluri de design interior. Pentru un plus de stil, ele pot fi alese in asa fel incat sa se asorteze cu alte obiecte din camera, de exemplu, cu pernele, cuverturile, tapetul de pe perete, cu covorul principal;
  • Pentru a obtine eleganta dorita, cele mai bune materiale pentru draperii si perdele sunt matasea, organza si catifeaua. Dimensiunea perfecta, modul de aranjare, pliurile cat mai dese sunt alte criterii de care, daca se va tine cont, vor garanta realizarea unei atmosfere chic, pline de eleganta si lux.

In concluzie, daca vrei sa transformi cu adevarat interiorul locuintei in asa fel incat sa impresionezi pe ceilalti prin eleganta, stil si culoare, atunci tine cont ca micile detalii conteaza foarte mult. Draperiile si perdelele potrivite vor crea un ambient deosebit. 

Surse foto:

shutterstock.com

ro.pinterest.com