Europa mizează pe o redresare economică verde

180 de decidenți politici, oameni de afaceri, sindicate, ONG-uri și think tank-uri s-au reunit, la inițiativa lui Pascal Canfin, Președintele Comisiei de Mediu din cadrul Parlamentului European, pentru a forma Alianța Europeană pentru o Redresare Economică Verde.

În fața crizei coronavirusului, cea mai mare provocare cu care s-a confruntat Europa pe timp de pace, cu consecințe devastatoare și un șoc pentru economie mai dur decât criza din 2008, miniștri din 11 țări, 79 de europarlamentari din 17 state membre, 37 CEO, 28 de asociații patronale reprezentând 10 sectoare diferite, confederația sindicală reprezentând membrii din 90 de organizații sindicale naționale și 10 federații sindicale, 7 ONG-uri și 6 think tank-uri s-au angajat să lucreze împreună pentru a crea, sprijini și implementa soluții pentru a pregăti economiile pentru lumea de mâine.

Acest prim apel pan-european de mobilizare pentru programele de investiții verzi post-criză va contribui la construirea planurilor de redresare și transformare care consacră lupta împotriva schimbărilor climatice și a biodiversității ca pilon principal al strategiei economice.

Împărtășind credința că redresarea economică va veni doar cu investiții masive menite să protejeze și să creeze locuri de muncă și să sprijine toate companiile, regiunile și sectoarele care au suferit din cauza economiei care s-a oprit brusc, alianța se angajează să contribuie la luarea deciziilor post-criză legate de investițiile necesare pentru repornirea și relansarea economiei noastre.

Covid-19 nu va face ca schimbările climatice și degradarea naturii să dispară. Lupta împotriva acestei crize nu va fi câștigată fără un răspuns economic solid. Alianța se angajează să participe simultan la lupta și victoria din aceste două bătălii și, făcând acest lucru, toți vor ieși mai puternici împreună.