Idei si sfaturi pentru amenajarea bailor mici

Alegerea si implementarea unui design pentru a decora baia este un proces complex. Problema cel mai des intalnita este ca aceste incaperi sunt adesea mici. Cu toate acestea, decorul baii ar trebui sa combine frumusetea si functionalitatea. In aceste sens, exista multe sugestii si idei utile care pot ajuta la crearea designului perfect al baii.

Cum faci planul, ce stil alegi si care sunt pasii de urmat?

Este indicat ca proprietarii sa se gandeasca dinainte ce fel de baie doresc sa obtina. La urma urmei, chiar si intr-o camera mica se poate crea ceva interesant si practic. Pe langa elementele sanitare achizitionate, se mai pot adauga cateva detalii lucrate manual in decorul baii. Acest lucru va aduce originalitate camerei.

Criterii definite in prealabil

  • Functionalitate – trebuie sa se decida ce elemente ar trebui sa fie in baie si la ce se poate renunta;
  • Stilul ales – cum se doreste sa arate camera;
  • Securitate – importanta mai ales pentru cei care au copii in casa.

Design original al chiuvetei

Chiuveta este un element important. Si daca se decide instalarea unui model non-standard, acesta va schimba intregul design al camerei. Exista multe modele pe rafturile magazinelor, ele difera prin forma vasului –  rotunda, patrata si mai originala, asimetrica. Pe langa forma, trebuie ales si materialul. Exista ceramica, granit, marmura, metal si lemn. Important este ca chiuveta sa fie in armonie cu restul elementelor din interior.

Oglinzi si iluminat

Nu se renunta la oglinzile din baie. Cand este utilizata corect, aceasta piesa este capabila sa transforme spatiul si sa-l faca vizual mai spatios si mai luminos. Daca baia este adesea folosita de doua persoane, se merita amplasarea a doua oglinzi pentru comoditate.

De asemenea, iluminatului trebuie sa i se acorde o atentie speciala. Intensitatea luminii este cheia. Iluminarea puternica creeaza o atmosfera de confort in camera si subliniaza toate detaliile interiorului. Daca este nevoie si de o lumina slaba, atunci se va utiliza un intrerupator de intensitate. Acesta va permite reglarea intensitatii luminii, ceea ce contribuie la schimbarea starii de spirit din jur.

Idei de amenajare

Pentru decorul unei bai mici sunt cateva aspecte de retinut si anume:

  • se recomanda inlocuirea cazii de baie cu o cabina de dus, pentru maximizarea spatiului;
  • in loc de toaleta standard, se poate instala un model suspendat. Astfel se elibereaza spatiu pentru dulapuri suplimentare;
  • se vor folosi nuante deschise – de asemenea, se recomanda ca podeaua sa aiba un model mic si nu foarte incarcat;
  • folosirea oglinzilor si a suprafetelor din oglinda – acestea sunt capabile sa extinda vizual spatiul;
  • iluminat optim – cu cat camera este mai luminoasa, cu atat arata mai spatioasa.

Culorile din baie

Pentru un spatiu mic, nu se folosesc tonuri inchise. Se recomanda introducerea nuantelor deschise. Daca dimensiunile baii sunt impresionante, se poate alege aproape orice culoare. Toate articolele trebuie sa fie din aceeasi gama si sa corespunda aceluiasi stil.

Este important sa se ia in considerare si iluminarea. Daca baia este slab iluminata, toate tonurile inchise sunt excluse. In mod traditional, albul, albastrul, verdele si alte nuante marine sunt populare.