Lanţul de librării Cărtureşti introduce ambalajul returnabil pentru comenzile online

Lanţul de librării Cărtureşti şi startup-ul R-Create, introduc, în premieră în România, în perioada 20 mai – 2 iunie, ambalajul returnabil pentru comenzile online.

Inițiativa aparține startup-ului R-Create în colaborare cu carturesti.ro, FAN Courier și Sinapseria. Momentan, livrarea cu ambalaj returnabil în orașele Timișoara, Constanța, Pitești si Târgoviște nu este posibilă, din cauza încărcării foarte mari a curierilor din aceste zone.

“Vom testa în această lună o soluție inovatoare care permite diminuarea cantităților de ambalaje de unică folosință rezultate în urma comenzilor online (…) Nevoia unei astfel de soluții ne preocupă din ce în ce mai mult. În special din cauză că România produce anual circa 8 milioane de tone de deșeuri, iar peste 90% dintre deșeurile produse nu sunt reciclate și ajung direct la gropile de gunoi, în apele curgătoare sau în natură. De aceea, soluția rămâne înlocuirea ambalajelor de unică folosință cu cele sustenabile, oprind astfel deșeurile înainte de a ajunge surse de poluare”, spun reprezentanţii Cărtureşti.

Cum funcţionează

În perioada 20 mai – 2 iunie când vei plasa o comandă la Cărturești poți opta pentru livrarea în ambalaj returnabil. În coșul de cumpărături îți va apărea opțiunea Ambalaj returnabil pe care o poți bifa. Acest lucru înseamnă că în locul ambalajelor de unică folosință, produsele vor veni sigilate în ambalaje speciale reutilizabile.

Când curierul ajunge la tine, va desigila ambalajul chiar în fața ta, îți va înmâna produsele și va lua ambalajul înapoi. Apoi, ambalajul va fi reintrodus în circuitul de ambalare unde va fi folosit și refolosit.

Ambalajul este făcut din polipropilenă rezistentă și reciclabilă, un material durabil care are o durată de viață de până la 20 de utilizări. Mai mult decât atât, R-Create asigură reciclarea ambalajului atunci când gradul de uzură este prea mare, prin colectarea și predarea către o companie specializată în reciclare, în vederea fabricării unor ambalaje R-Create noi.

Potrivit, Cărtureşti, poți comanda orice produs, dar opțiunea de ambalaj returnabil îți va apărea doar pentru comenzile de maxim trei cărți. Pentru comenzile de mai multe cărți sau alte produse, coletul tău va fi ambalat în cutii de carton, ca până acum.

Compania mai precizează că pentru aceia care nu reușit să ridice coletul personal și să înapoieze ambalajul curierului, îl pot returna curierului (de la FAN Courier sau Sinapseria) la următoarea comandă.

Folosirea ambalajului returnabil este gratuită.