Meniurile de slăbit, mult mai populare în România după încheierea stării de urgenţă

Comenzile de meniuri cu conținut caloric scăzut au crescut semnificativ după încheierea Stării de Urgență, înregistrând o creștere medie lunară de peste 50% în intervalul iunie-august, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, potrivit liderului pieței de healthy food delivery din România.

Din datele companiei, femeile comandă variantele de meniuri de 1.000 și 1.500 kcal în proporție de peste 60%, în timp ce bărbații aleg meniuri cu un număr mai mare de calorii, peste 1.500 Kcal, alegerea lor fiind determinată și de tipul de activitate zilnică.

Începând cu luna iunie, s-a observat o creștere importantă a cererilor pentru meniurile cu un conținut scăzut de calorii. Cei mai mulți dintre clienți, după perioada în care au fost nevoiți să stea în casă și au acumulat câteva kilograme în plus, își doresc să reintre în formă.

Recomandarea specialistilor este ca procesul prin care vor să ajungă la greutatea ideală să fie unul sănătos.

Astfel, începem cu un număr de calorii cu care organismul este obișnuit, după care scădem treptat numărul caloriilor și în acest mod obținem rezultatele dorite și de lungă durată.

Perioada indicată de timp a unui program nutrițional pentru scăderea în greutate în care clienții se axează pe meniurile hipocalorice durează în medie o lună de zile.

Rezultatele înregistrate de aceștia diferă în funcție de ritmul și de stilul de viață ale fiecăruia.

În ceea ce privește obiceiurile de consum observate de la debutul pandemiei, adresele de livrare ale clienților au migrat din zona de business în zona de rezidențial, a crescut numărul livrărilor în zonele limitrofe, iar cei mai mulți dintre aceștia au ales plata online cu cardul pentru meniurile comandate.