Pippi Șosețica se îmbarcă. Story telling pentru copii … si nu numai

Daca va mai indoiti de importanta povestilor spuse in copilarie, va reamintesc ca story tellig-ul este o metoda (dovedita stiintiific) de dezvoltare a creativitatii. Nu doar pentru copii, ci si acum, cand ne punem mintea la  contributie, pentru a gasi solutii si a descalcii itele in povestile corporatiste.

Nu stiu daca voi ati auzit de povestea simpaticei Pippi. Pe cat de sonora, pe atat de haioasa precum numele, fetita roscata mi-a bucurat o perioada buna din copilarie.

Eram la Viena, in Austria, iar la TV rula serialul  „Pippi Langstrumpf”, adica „Pippi sosete lungi”. Acesta era titlul ecranizarii cartii de mai jos.

Pippi Șosețica se îmbarcă

Pistruiata cu codițe roșcate e tot pusă pe treabă… și pe șotii. Așa fetiță puternică mai rar s-a văzut. E vreun tigru de smotocit? Te salvează Pippi. Vreun sătean mojic căruia îi place să îi batjocorească pe alții? Îl pune Pippi la punct. E și darnică și inimoasă, oferindu-le cadouri tuturor. Datorită lui Pippi, Villa Villekulla o lume de poveste unde Tommy și Annika, prietenii ei, reușesc să își facă până și temele cu plăcere. Aventurile sunt în toi, dar stai să vezi cum este când mai vine în vizită și tatăl ei, Regele Pacificului.

O alta poveste simpatica si plina de aventura este cea a uriasului prietenos care ne sufla cate un vis frumos la ureche, in orele de somn. Un fel de Mos Ene, care vine pe la gene, de pe alte meleaguri!

Marele Uriaș Prietenos

În toiul nopţii, micuţa Sophie este înşfăcată din patul ei de un uriaş, iar primul ei gând este că va păți ceva rău. Dar uriaşul cu ochi scânteietori nu face decât să o ducă în peştera lui, unde, cu felul lui împleticit de a vorbi, i se prezintă: “Eu este singurul uriaş cumsecade şi zăpăcit din tot Tărâmul Uriaşilor. Eu este Marele Uriaş Prietenos. Eu este MUP.” Ba mai mult, Sophie află că MUP are o îndeletnicire nobilă şi misterioasă: colecţionează vise pe care le suflă în urechile copiilor adormiţi.

În scurt timp însă puterile lui MUP vor fi puse la încercare, când Sophie şi noul ei prieten vor încerca să-i oprească pe uriaşii mâncători de oameni. Îndrăzneaţa misiune, la care va participă însăşi regina Angliei, îi va ţine pe cititori cu sufletul la gură şi le va stârni deopotrivă hohote copioase de râs.

Poate ca iti amintesti si tu cu drag de aceste povesti sau ecranizari. Ai acum ocazia sa le faci si tu cunoscute celor mici, ca sa se bucure de ele, in aceeasi masura in care am facut-o noi…cu multi ani in urma.