Șapte moduri de a-ți curăța mintea de gânduri negative

Fii ocupat

Când recunoști un gând negativ, fă-te ocupat. Dacă stai pur și simplu, vei continua să gândesti mult.

Îmbunătățeste circulația în corp

Când capul este plin de prea multe gânduri, întinde-te pe podea și continuă să te rostogolești și vei vedea că circulația în organism se îmbunătățește. Când circulația se îmbunătățește, atunci mintea se simte mai bine. Acesta este motivul pentru care se poate face o formă de închinare făcută prin rostogolire pe podea. Experimentează și vezi cum apare o schimbare în mintea ta.

Dă mâna cu gânduri negative

Dacă continui să te împotrivești gândurilor negative și încerci să le împingi la o parte, atunci te vor urmări ca o fantomă. Dă mâna cu gândurile tale negative. Spune-le: „Vino aici și stai cu mine. Nu te voi lăsa „și vei vedea cum dispar rapid. Gândurile sunt speriate de tine. Dacă te sperie gândurile negative, atunci ele te vor controla. Dar dacă ai dat mâna cu ele, atunci vor dispărea.

Meditația

Sunt foarte eficiente și îți liniștesc instantaneu mintea.

Purificarea intestinală

Dacă ești bombardat cu prea multe gânduri negative, să știi că ceva trebuie să fie în neregulă cu mișcarea intestinală. Fă o curățare intestinală. Acest lucru ajută de asemenea.

Mișcă-te

Ridică-te, fă exerciții, cântă, dansează, fă yoga, meditație, pranayama; toate acestea ajută.

Devino un martor al gândurilor tale

Nu poți opri un gând sau să știi un gând înainte de a veni. Și când va veni, va dispărea imediat. Dacă ești un martor al gândului, pur și simplu se îndepărtează și dispare. Dar dacă te ții de el și-l mesteci, atunci el rămâne cu tine. Gandurile vin și pleacă, dar ceea ce este baza gândurilor este atma (sufletul). Și asta ești tu. Tu ești ca cerul și gândurile sunt ca norii. Acesta ar putea fi cel mai apropiat exemplu pe care îl poți da. Nori vin și se duc pe cer, dar pot să deranjeze sau să limiteze în vreun fel întinderea cerului? Nu, deloc. Deci, când zbori deasupra norilor, când treci dincolo de nori, vezi că cerul este neatins. Este același lucru, este neschimbat. Numai gîndurile continuă să se miște. Asta se întâmplă în meditație. Nu trebuie să ne atașăm de gânduri. Aceasta este o nebunie. Fie că sunt gânduri bune, fie gânduri rele – ele vin și pleacă. Tu ești mult deasupra și dincolo de toate acestea. Riidica-te deasupra gândurilor și ai sa vezi că nu ai nimic de-a face cu aceste gânduri care se mișcă.