Suc natural cu efecte pozitive in tratamentul afectiunilor cardiovasculare

Leurda (usturoita) este una dintre cele mai eficiente plante în prevenirea si tratarea bolilor cardiovasculare, aceasta împiedicand formarea cheagurilor de sange, mentine elasticitatea vaselor de sange, regleaza tensiunea arteriala si pulsul, este tonic cardiac si are efect antioxidant puternic. Planta are proprietati antiseptice, bactericide, antitoxice, diuretice, detoxifiante, hemostatice, hipotensive, antisclerotice, vermifuge, stimulatoare a peristaltismului intestinal si a contractiilor uterine.

Cura cu leurda dureaza 12 zile pentru persoanele care vor sa previna afectiunile cardiovasculare si 30 de zile pentru cele care sufera de o afectiune cronica. Pentru preparare, se ia o mana de frunze proaspete si se taie marunt, dupa care se pun într-un vas din sticla si se toarna un pahar de apa calduta. Se lasa la macerat timp de 4 ore la temperatura camerei, dupa care se strecoara si se consuma imediat, pe stomacul gol.

Daca nu aveti posibilitatea sa consumati zilnic frunze verzi, puteti face tinctura de leurda, dupa urmatoarea reteta: – luati 2-3 maini de frunze proaspete, taiati-le marunt si puneti-le într-un borcan din sticla cat sa umple doua treimi de borcan, dupa care adaugati alcool de 70º cat sa acopere frunzele, închideti ermetic si lasati la macerat timp de 10 zile, la temperatura camerei, agitand zilnic de mai multe ori. În cea de-a 11-a zi se filtreaza si se pastreaza tinctura în sticlute mai mici, închise la culoare. Se administreaza cate o lingurita de tinctura diluata în putina apa, de 4 ori pe zi, pentru 30 de zile, dupa care se face pauza 7 zile si se poate relua de înca 2 ori. Remediul este eficient în cazul flebitelor, tromboflebitelor, trombozelor, aterosclerozei, hipertensiunii, ischemiei cardiace, colesterolului marit, aritmia cardiaca, trahicardia.