Târg de articole sportive second hand, în toată țara

Retailerul Decathlon organizează la nivel național târg de articole sportive second hand, care încurajează sustenabilitatea, prin re-vinderea, re-utilizarea și re-valorificarea produselor sportive.

Pasionații de sport sunt așteptați în perioada 1 iunie – 15 octombrie 2020, să cumpere sau să vândă echipamente sportive aflate în stare bună, în orice magazin din țară. Produsele vor fi prezente atât în magazinul fizic cât și în catalogul online.

Participarea la târgul Trocathlon este gratuită și toți cei înscriși vor beneficia de consilierea permanentă a angajaților Decathlon. În cadrul târgului sunt acceptate articole sportive de la diverși producători, nu doar cele achiziționate din magazinele Decathlon, care sunt în stare bună de funcționare și prezentabile din punct de vedere estetic.

Trocathlon oferă o serie de beneficii participanților la târg:
Pentru vânzători:
Vânzătorul depune produsul și Decathlon îl vinde pentru el, scutind astfel timpul alocat discuțiilor telefonice și întâlnirilor cu potențiali clienți, așa cum se întâmplă în cazul platformelor tradiționale de vânzări second-hand.
* Produsele își găsesc rapid un cumpărător – produsele atractive din punct de vedere estetic și accesibile ca preț sunt, în majoritatea cazurilor, cumpărate în 2-3 zile de la depunerea lor în magazin.
* Comunicare exclusiv on-line – vânzătorul va primi voucherul aferent vânzării produsului on-line, fără a se mai deplasa în magazin pentru ridicarea lui. Voucherul poate fi folosit și pentru achizițiile online pe site-ul retailerului.

Pentru cumpărători
* Posibilitatea de a vizualiza produse pe pagina web a târgului Decathlon – pot consulta oferta produselor accesând site-ul Trocathlon.
* Cumpărătorii vor achiziționa produse care au fost în prealabil verificate de tehnicienii din atelierul Decathlon.
* Pot testa produsele pentru a vedea dacă sunt pe măsura așteptărilor lor.
* Bicicletele au parte de o revizie gratuită în primele 6 luni de la achiziționare.

Condiții de vânzare
Conform regulamentului, proprietarii aduc în magazin produsele pe care doresc sa le înscrie la Trocathlon și se pot sfătui cu un angajat Decathlon pentru stabilirea prețului de vânzare. Articolele rămân în magazin pe toată perioada târgului, fiind afișate în același timp, în catalogul online. Serviciul este gratuit, iar Decathlon nu primește niciun comision pentru depozitarea sau evaluarea produsului.

Produsul va fi depozitat în condiții sigure, iar dacă se va vinde, clientul va fi anunțat imediat pe email și va primi un voucher echivalent cu prețul de vânzare. Dacă nu se vinde, produsul poate fi luat înapoi sau poate fi donat unei asociații caritabile.

Vânzarea produselor din cadrul târgului va fi facilitată de promovarea și popularitatea de care se bucură întregul eveniment, siguranța utilizării acestui sistem fiind deja cunoscută în rândul clienților.

Condiții de cumpărare
Cei care își vor vinde produsele în cadrul târgului vor primi un voucher echivalent cu prețul de vânzare (stabilit de proprietarul echipamentului sportiv) cu ajutorul căruia vor putea achiziționa un produs nou, din magazinele Decathlon. Cu voucherul primit va putea fi acoperită întreaga sau o parte din valoarea produsului nou dorit. Voucherul va fi valabil 24 luni.