Trotinetele electrice I’Velo, disponibile în Constanța de la sfârșitul lunii

Trotinele electrice au fost deja reintroduse în stațiile automatizate și centrele I’Velo Relax din București, urmând ca până la sfârșitul lunii acestea să fie și la dispoziția utilizatorilor din Constanța, a declarat înr-un interviu, pentru Green Report, Răzvan Năstase, Project Manager I’Velo.

Noutățile sezonului I’Velo 2020 ar fi că reintroducem trotinele în sistemul de închiriat, atât în I’Velo Urban, cât și I’Velo Relax, astfel încât clienții vor putea utiliza în baza noii aplicații I’Velo atât biciclete, cât și trotinete din ambele servicii. Practic, un abonament pentru trotinete include accesul la biciclete. Abonamenele sunt disponibile pentru o luna și pentru un an”, a declarat, pentru Green Report, Răzvan Năstase, Project Manager I’Velo.

Tarifele noilor tipuri de abonamente vor fi de 99 de lei pentru abonamentul de o lună și de 365 de lei pentru abonamentul de un an. În baza acestor abonamente clienții vor avea access nelimitat la biciclete, cât și la trotinete, în sesiuni multiple de doua ore. Pentru cei care nu doresc abonamente există opțiunea de pay per use – 2 lei star și 50 de bani minutul.

În limita acestor două ore ei vor putea să foloseasca opțiunea extra time din aplicație astfel încat să-și prelungească automat cu încă două ore cursele. Dacă ei omit sau nu apucă să selecteze opțiunea extra time în cursul celor 120 de minute vor intra pe cost suplimentar. Acesta va fi achitat de fiecare utilizator, în baza aplicației mobile, la momentul returnării trotinetelor sau bicicletelor în stațiile automatizate”, a mai declarat Răzvan Năstase.

Aceleași principii se păstrează și în I’Velo Relax unde, din centrele de agrement de la Aviatorilor, Parcul Tineretului sau din Constanța, și în general la toate centrele I’Velo din țară, utilizatorii vor putea folosi aceeași aplicație pentru a închiria biciclete si trotinete.

Acces nelimitat la cel mai avantajos tip de abonament

Prin sistemul I’Velo Urban oferim tuturor clienților access 365 de zile pe an, 24/7. Fiecare utilizator care va avea un abonament pe un an va putea închiria o bicicletă sau o trotinetă oricând. Oferim acele 120 de minute per sesiune fiecărui utilizator atât pentru biciclete cât și pentru trotinete. Din punct de vedere al costurilor consider că avem cel mai avantajos tip de abonament  pe care îl poate oferi un operator de sistem bike-sharing”, a subliniat Project Manager-ul I’Velo.

În privința deplasării, clienții au la dispoziție toată aria orașului pentru a folosi trotineta. Dacă depășesc aceasta zonă, automat trotineta nu va mai putea fi folosită în regim electric și atunci vor fi nevoiți să o returneze în cea mai apropiată stație sau centru de închiriere.Trotinetele pot fi folosite pe o distanță de 15 km înainte de a li se consuma bateria. Astfel, fiecare utilizator este atenționat să își aleagă cu grija traseul pe care urmează să-l parcurga astfel încât să aibă suficientă baterie și timp ca sa o poată returna.

Ceea ce ne diferențiază din punct de vedere tehnic este că la noi, de unde ai închiriat o bicicletă sau o trotinetă ești obligat, în baza termenilor si condițiilor acceptate la momentul instalării aplicației, de a returna tot acolo bunul închiriat. Fiecare client care închiriază o trotinetă dintr-o stație automatizată este obligat să o returneze tot într-o statie automatizată. De asemenea, cei care închiriază dintr-un centru I’Velo Relax este obligat să returneze bunul într-un centru I’Velor Relax”, a explicat Răzvan Năstase.

Măsuri pentru stoparea răspândirii noului coronavirus

Toți angajații I’Velo care interacționează cu clienții care vin să închirieze biciclete și trotinete sunt obligați să poarte mască.

În toate centrele există igienizant pentru mâini, iar ca masură suplimentară, pentru fiecare client care urmează să închirieze i se vor igieniza atât șaua cât și mânerele bicicletei. Atenționăm utilizatorii, atât pe cale verbală, cât și prin signalistică, să păstez distanța recomandată la centrele de închiriere astfel încât, la rând, să nu se creeze grupuri mai mari de trei persoane”, a mai spus Project Manager-ul I’Velo.