Vandoor deschide uși și caută drumuri încă nebătătorite pentru produsele locale

Ne deschidem ușa către voi și vă invităm în povestea noastră…

Vandoor înseamnă călător. Iar povestea noastră e una plină de drumuri care se leagă între ele și de multe uși care se deschid pentru a ne împărtăși poveștile lor. Povești ce merită ascultate și transmise mai departe.

Călătoria noastră începe pe Valea Ghimeșului, un loc care încă își mai păstrează farmecul de odinioară și care ne-a surprins la fiecare pas cu peisajele sale pline de un pitoresc aparte, ne-a cucerit cu istoria sa bogată, cu puterea cu care împletește într-o simbioză perfectă trecutul cu viitorul, cu modul în care a reușit să aducă oamenii laolaltă într-o comunitate a contrastelor care se atrag. Ne-au inspirat oamenii acestor locuri care cu iubire și respect trăiesc în comuniune cu natura și duc mai departe cu mândrie tradițiile moștenite din străbuni.

În periplul nostru, am descoperit povești pline de culoare, cu arome de ceai fierbinte preparat cu grijă din plante medicinale care se mai găsesc

astăzi doar pe aceste meleaguri, cu gust de copilărie și turtă dulce pregătită după rețete de sute de ani transmise cu drag din generație în generație, ciocolată cu fructe topită în povești de iubire.

Oamenii din spatele ușilor pe care noi ne-am dorit să le deschidem și în casele cărora vrem să vă invităm pe fiecare dintre voi sunt cei care nu au uitat cine sunt și ce știu ei cel mai bine să facă și anume să prelucreze cu măiestrie roadele muncii lor și să le dea un rost. Iar despre acest rost vrem să vă povestim în continuare.

Produsele locale pregătite cu mult efort, pasiune și dedicare, în vremurile dificile pe care le trăim cu toții nu își mai găsesc locul. Târgurile unde erau atât de căutate și de apreciate, astăzi nu le mai pot deschide porțile. Însă, noi știm că atunci când o ușă se închide, o alta se deschide undeva.

Iar ușa care se deschide pentru un nou început pentru fiecare gospodar din această zonă este ușa pe care noi am scris cu emoție Vandoor – Village in a box. In această cutie ne-am pus toate visurile și speranțele de a face lucruri bune și de a aduce un suflu nou în comercializarea produselor locale.

Vandoor este o caravană mobilă care va bate țara în lung și-n lat pentru ca dulceața, zacusca, siropurile, brânzeturile, ciocolata și multe alte produse în care s-a investit atât de multă muncă și suflet să ajungă în casele voastre.

Noi credem că produsele locale merită să fie promovate și să-și câștige locul de cinste pe mesele românilor.

Știm că drumul pe care am pornit este lung și uneori anevoios, dar știm și cât de mult ne dorim să ajungem la destinație. Destinația noastră este un nou început pentru obiceiurile de consum, o întoarcere la rădăcinile noastre și la gusturile bune ale produselor curate de odinioară.

La început de drum, ni s-au alăturat niște oameni, care au avut curajul să creadă în visul nostru și să ne susțină în organizarea unui prim eveniment de promovare a zonei și a producătorilor locali.