Zeci de voluntari au ecologizat insula şi digul Lacul Morii

Peste 50 de voluntari au umplut sâmbătă 100 de saci cu deșeuri colectate separat de pe insula și digul Lacul Morii din București. Pe 27 iunie va avea loc o nouă acțiune de ecologizare în această zonă.

Foto: Alina Predescu

Comunitatea Pădurea Bucureşti şi Go4Fun România au organizat sâmbătă o acţiune de combatere a ambroziei şi de ecologizare a digului şi insulei Lacul Morii.

Din cei 200 de saci pregătiți pentru a strânge gunoaiele pe fracţii (sticlă, hârtie, metal şi plastic) şi a aduna ambrozia, 100 au fost folosiți, deși cu o zi înainte desfășuraseră lucrări de ecologizare și angajații primăriei.

„Apreciem şi acţiunea de ieri a ADPDU Sector 6 şi cerem tuturor autorităţilor responsabile să permanentizeze acţiunile de salubrizare şi să asigure spaţiul cu: toalete ecologice, coşuri de gunoi, iluminat public, balustrade pentru poduri şi toate cele necesare pentru ca cetăţenii să fie în siguranţă”, au declarat organizatorii.

https://www.facebook.com/ADPDUSector6/videos/1422748444583752/

Deșeurile colectate în cele patru ore de muncă voluntară au fost preluate de Urban S.A.

„Preferabil să veniţi cu mănuşi, măşti şi ceva unelte, dacă aveţi, sau vă oferim noi mănuşi şi sape. Acţiunea este pur cetăţenească şi nu gustăm implicarea politică”, i-au îndemnat organizatorii pe cetăţeni.

Foto: Alina Predescu

 Voluntarii se vor întâlni din nou sâmbătă, 27 iunie, la intersecţia Calea Crângaşi cu digul Lacul Morii, colţ cu Parcul Crângaşi.

Evenimentul este sprijinit de Salvaţi Lacul Morii şi Ambrozia.info.