10 dispozitive inteligente care iți vor schimba viața

Gadgeturile tehnologice diferă în ceea ce fac pentru noi, dar de obicei toate gadgeturile au în comun faptul că fac cel puțin aceste două lucruri: ușurează viața într-un fel sau altul și economisește timp pentru un anumit tip de sarcină.

Dar, desigur, atracția tehnologiei este că majoritatea dispozitivelor fac mult mai mult decât atât. Multe dintre gadgeturile tehnologice de astăzi economisesc energie, de asemenea, pentru a-i ajuta pe oameni să-și îndeplinească obiectivele ecologice. Multe gadget-uri combină, de asemenea, caracteristicile mai multor dispozitive. De exemplu, iPhone-ul elimină necesitatea unui iPod separat pentru muzică și un GPS pentru navigare, printre altele.

Dar unele dispozitive merg chiar mai departe de atât.

„Unele dispozitive tehnologice de pe piață astăzi îți pot schimba literalmente viața, fără exagerare”, a spus Kennard Yamada, guru tech și director de vânzări EPB. „Aceste dispozitive de fapt vor schimba modul în care faci lucrurile de aici încolo.”

Mai jos sunt 10 exemple:

Baza de incarcare wireless

Un cârlig de cabluri este inestetic și poate fi un pericol de împiedicare și încurcare. Pe lângă asta,  a-ți aminti să împachetezi toate acele cabluri atunci când călătorești poate fi o durere enormă. O bază de încărcare fără fir elimină acea mizerie de cabluri și încarcă toate dispozitivele dvs. fără să vă faceți griji de a afla care mufe se potrivesc în ce dispozitiv.

Robotic cleaning tools

Roomba există de câțiva ani și continuă să se îmbunătățească în formă și funcționalitate. Unul mai nou numit Deebot chiar își golește automat coșurile de gunoi.

„Aparatele robotizate de curățare a podelei vă oferă înapoi timpul pe care l-ați fi petrecut altfel măturând sau aspirând camerele din casa dumneavoastră”, a spus Yamada.

Dispozitive de automatizare vocală

Sigur, Amazon Echo și Google Home sunt cool, dar dacă aveți o dizabilitate, cum ar fi un handicap fizic sau orbire, aceste dispozitive de automatizare vocală vă vor îmbunătăți absolut calitatea vieții.

„A putea controla luminile, televizorul, HVAC și multe altele printr-un dispozitiv este minunat pentru noi toți, dar neprețuit pentru cei cu limitări fizice”, a spus Yamada.

Becuri LED

Becurile cu LED-uri au potențialul de a elimina nevoia de întrerupătoare de lumină. Philips a lansat becuri LED Hue, care îmbină Wi-Fi și iluminarea inteligentă.

„Cu becul potrivit, vă puteți aprinde și stinge luminile de la distanță prin aplicația pentru smartphone”, a spus Yamada.

Baterii inteligente de apă

Bateriile inteligente de apă economisesc mii de galoane de apă pe an, reducând factura de apă, dar pot economisi și la factura de electricitate/gaz, deoarece vă ajută să reduceți risipa de apă caldă.

„Un bonus suplimentar este că sunt fără atingere, deci sunt mai igienice”, a spus Yamada. „Sunt perfecte pentru copii, bătrâni și oameni cu provocări fizice.”

Detectoare termice de scurgeri

Un detector de scurgeri termice este un dispozitiv care verifică ușile, ferestrele, pereții, conductele de aer și izolația pentru puncte calde și reci, arătându-vă unde ați putea irosi energie. Dispozitivele vă ajută să identificați unde ați putea întâmpina o problemă fără a fi nevoie să apelați la un profesionist pentru a privi casa de sus în jos.

„S-ar putea să fii foarte surprins să vezi unde dolarii tăi sunt literalmente aruncați în aer”, a spus Yamada.

Contor de duș

Un contor de duș este un dispozitiv care economisește energie și apă, care oferă utilizatorilor o privire în timp real asupra temperaturii și cantității de apă utilizate în duș. Ajută  la menținerea apei la o temperatură și un debit constant, ceea ce poate economisi apă și reduce consumul de energie.

„În plus, unitățile sunt încărcate de fluxul de apă, așa că nici măcar nu au nevoie de baterii”, a spus Yamada.

Difuzoare compacte wireless

Cu o conexiune prin tehnologia Wi-Fi  sau Bluetooth, difuzoarele compacte fără fir oferă sunet acolo unde doriți, fără încurcarea cablurilor sau inconvenientele instalării pe perete.

„Dacă le considerați inestetice, difuzoarele fără fir pot fi chiar ascunse într-un dulap atunci când nu le folosiți, fără bătaia de cap de a le deconecta”, a spus Yamada.

Grădini inteligente

Așa este, chiar și grădinile primesc „tratamentul inteligent”. Un nou produs numit  Click & Grow Indoor Smart Herb Garden crește ierburi proaspete și aromate în interior pe tot parcursul anului, adăugând culoare camerei tale și poftă rețetelor tale.

„Acest cadou ar schimba cu adevărat jocul pentru cineva fără degetul mare”, a spus Yamada.&nbsp.

Găsitor de obiecte

Cunoști pe cineva care nu poate ține pasul cu portofelul, cheile sau telefonul? Dispozitivele tehnice, cum ar fi  Tile Finder pot ajuta. Este un dispozitiv minuscul care se potrivește cu ușurință pe orice ești predispus să-l pierzi și folosește tehnologia pentru a-l urmări când apare lipsă.

„Dispozitivul se sincronizează cu smartphone-ul tău pentru a localiza elementul lipsă prin sunet sau pe o hartă”, a spus Yamada.