2.000 de tone de deșeuri electrice trimise la reciclare în urma unei campanii RoRec

Serviciul Local de Colectare a deșeurilor electrice își continuă activitatea și în vacanță. În urma campaniei derulate de Asociația RoRec, alături de autoritățile locale și de partenerii de colectare, peste 2.000 de tone de deșeuri electrice au luat drumul reciclării. 

În luna iunie a acestui an a avut loc o amplă campanie de informare și colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) la nivel național, organizată de Asociația Română pentru Reciclare – RoRec alături de autoritățile locale din 24 de județe și operatorii locali parteneri.

În urma acțiunilor derulate pe tot parcursul lunii iunie, o cantitate impresionantă de peste 2.000.000 de kilograme de deșeuri de echipamente electrice și electronice a fost colectată selectiv de la populație și trimisă la reciclare.

Comunitățile s-au debarasat în mod corect de aparatele electrice, peste 5500 de cetățeni au apelat TelVerde 0800 444 800 și au chemat echipajele Serviciului Local de Colectare a deșeurilor electrice pentru ridicarea acestora de la domiciliu, iar peste 250 de participanți la acțiunile de colectare au câștigat premii constând în obiecte electrice și electrocasnice.

Lista câștigătorilor campaniei poate fi găsită pe www.colecteaza.ro pe pagina fiecărei acțiuni de colectare.

Când doriți să scăpați de deșeurile electrice din casă sau de la birou puteți apela în continuare numărul TelVerde 0800 444 800 – serviciul de colectare gratuit de la domiciliu, sediu de firmă sau instituție.