21 iunie – “Ziua Internationala Yoga”, nu doar pentru cei slabi si flexibili

Astazi celebram, alaturi de Organizatia Natiunilor Unite si de toti cei care practica acesta metoda, Ziua Internationala Yoga”. Yoga reprezinta o practica spirituala, mentala si fizica straveche, cu origini in India. Termenul “yoga” provine din limba sanscrita si inseamna “a se alatura”, simbolizand unitatea dintre corp si constiinta. In prezent, yoga este practicata in intreaga lume sub diverse forme si continua sa creasca in popularitate.

In 2015, prima sarbatoare

Adunarea Generala a ONU a adoptat la 11 decembrie 2014, prin aprobarea unanima a celor 175 de state membre, rezolutia 69/131, prin care ziua de 21 iunie a fost declarata Ziua Internationala Yoga, cu scopul de a creste nivelul de constientizare la nivel mondial asupra numeroaselor beneficii induse de practicarea yoga.

Yoga reprezinta un dar nepretuit pentru sanatatea noastra si pentru starea de bine.  Reprezinta unitatea minte si corp, precum si unitatea dintre gand si actiune. Yoga nu inseamna doar exercitiu fizic, ci o modalitate de a descoperi sentimentul de unitate cu sinele, cu lumea si cu natura.

La Centrul Holistic Soma din Bucuresti te asteptam sa participi la clasele de yoga, in stiluri diferite si personalizate pentru toate varstele.

Multi cred ca yoga este o practica care se adreseaza doar celor care sunt flexibili si nu au probleme cu articulatiile, ori cu excesul de greutate. Dar  adevarul nu este tocmai asa. Asanele (posturile) din yoga pot fi executate treptat, de catre fiecare, pe masura exercitiului si a dedicatiei. Poate ca inainte ai vrea sa iti regasesti armonia corporala apeland la tehnicile de vizualizare si ghidarea prin hipnoza ale programului Slim Start New You.

Persoanele mai in varsta, seniorii, isi pot recapata prin yoga  tonusul si pofta de viata. Ca sa nu mai spunem ca  ii ajuta sa isi fortifice trupul, adesea incercat de boli la aceasta varsta.

Sigur, daca suntem perseverenti, vom reusi sa depasim orice obstacol pe care il intampinam. Uniunea dintre trup si constiinta face minuni in crearea realitatii noastre!

Yoga este o practica care se adreseaza tuturor membrilor familiei, de la mic la mare, cu beneficii pentru fiecare categorie de varsta in parte.

Unul dintre motivele pentru care popularitatea practicii yoga a crescut dramatic este ca ea ne ajuta sa ne simtim armoniosi, integrati si deplini. Pe masura ce invatam cum sa ne  gasim centrul intr-o pozitie (sau postura) yoga,  invatam sa ne gasim centrul si in alte domenii ale vietii. De fapt, invatand sa  executam o pozitie yoga, invatam sa ne descurcam mai bine cu evenimentele vietii.

Daca vrei sa incepi practica, poti afla mai multe informatii despre yoga citind!

De ce pe 21 iunie?

Data aleasa nu este intamplatoare – in aceasta zi Soarele incepe sa se deplaseze dinspre nord catre sud fata de Pamant. Pe 21 iunie, astrul solar ajunge in dreptul emisferei nordice si dupa aceasta zi incepe sa se deplaseze catre emisfera sudica. Din perspectiva filosofiei yoga, aceasta este o perioada a transformarilor, fiind potrivita pentru schimbare.

Yoga, mai mult decat o activitate fizica

Potrivit B. K. S. Iyengar, fondatorul stilului modern de yoga, aflam ca „yoga cultiva modalitati prin care putem sa ne mentinem o atitudine echilibrata in viata de zi cu zi si ne imbunatateste abilitatile de a ne gestiona actiunile”.