5 IUNIE – ZIUA MONDIALĂ A MEDIULUI! #focustogreenecolife

Ziua Mondiala a Mediului, 5 Iunie. A fost instituită în 1972 de Adunarea Generala a Natiunilor Unite şi reprezintă elementul cel mai important al Programului Ecologic al Natiunilor Unite (UNEP).

Grija faţă de mediu trebuie să fie o componenta esenţială a dezvoltării morale, spirituale, sociale şi culturale a generaţiilor actuale.

Aceasta zi are rolul de a apropia oamenii de mediu, de a-i implica în conştientizarea şi acţionarea în favoarea acestuia.

Ziua Mondiala a Mediului constituie un prilej pentru instituţii, ONG-uri, întreprinzători si mass-media, de a se mobiliza prin manifestări menite să atragă atenţia asupra necesităţii protejării factorilor de mediu.

Evenimentele „Focus to green eco life”, sustiunute de Aqua Carpatica, sprijina mediul inconjurator. Ele ofera tinerilor informatii valoroase despre ceea ce inseamna un mediu curat si sustenabil. Mai multe detalii pe blogul proiectului #focustogreenecolife.

Multe dintre ecosistemele Pământului se apropie de punctul critic al epuizării sau de schimbări ireversibile. Impinse de creşterea ridicată a populaţiei şi dezvoltarea economică.

Până în anul 2050, daca ritmul de consum rămâne acelaşi şi cu o populaţie în creştere, vom avea nevoie de trei planete pentru a ne susţine modul de viaţă.

Ne dorim ca si tu sa fii informat. Vrem sa devii constient de importanta atitudinii personale fata de mediul inconjurator.

Focus to Green-Eco-life iti aduce informatii interesante despre „lumea verde” care sustine viata pe Pamant.