Acțiune de plogging – aduni deșeuri în timp ce alergi, la Râmnicu Vâlcea

Sămbătă, 7 martie 2020, sportivi amatori și voluntari interesați de un mediu curat, se strâng la Râmnicu Vâlcea pentru a aduna deșeurile din pădurea Fețeni. Este a doua ediție „Plogging pentru România”, după ce, în timpul episodului pilot de la sfârșitul lunii noiembrie, de la Pitești, aproape 50 de voluntari au strâns în câteva ore 900 de kilograme de deșeuri.

Conceptul de strângere a gunoaielor în alergare poartă numele de „plogging”, este de origine suedeză, și este compus din două cuvinte: jogging + plocka up (a ridica, în limba suedeză).

Programul, organizat de Asociația Adrenallina Media, presupune aproximativ 5 ore de strâns gunoaie și deșeuri, urmate apoi de o tură de alergare (sau bicicletă sau hiking sau alt tip de mișcare), în pădurea proaspăt curățată.

Asociația contorizează kilometrii pe care îi parcurge în alergare cu voluntarii și, bineințeles, kilogramele de deșeuri strânse, pe pagina proiectului.

„Am lansat proiectul anul trecut și suntem impresionati de oamenii care ne scriu că vor să vină voluntari alături de noi, în taberele de plogging. Suntem mulți în țara asta cărora ne pasă de păduri, suferim cănd le vedem pline de gunoaie și, cel mai important, vrem să acționăm în acest sens. Sportul și dragostea pentru natură merg mână în mână, și dorim prin acest proiect să milităm pentru un stil de viață sănătos și o atitudine responsabilă față de mediu, folosind conceptul de plogging. Așteptăm lângă noi și parteneri companii, interesate să se alăture mișcării noastre”, spune Roxana Lupu, inițiator Plogging pentru România.

Voluntarii trebuie să se înscrie completând acest formular.

Program

Sambătă, 7 martie:

Ora 9.00: Întâlnire la  pensiunea Relax, din Râmnicu Vâlcea (Bulevardul Tudor Vladimirescu nr. 43). Începe organizarea pentru acțiunea de plogging: materiale necesare pentru toată lumea, ședința de acțiune.

Ora 9.30: Începe Plogging pentru România, ediția 2. Curățăm de gunoaie și deșeuri pădurea Feteni, iar la final încărcăm sacii în mașinile Primăriei Râmnicu Vâlcea;

Ora 13.30: pauză de masă la restaurant L’artista Pub.

Ora 15.00 sesiune de alergare Plogging pentru România, în pădurea curățată