Alearga si poti scoate plasticul din oceane cu fiecare kilometru alergat

Poluarea oceanelor cu plastic aduce societății daune anuale în valoare de miliarde de dolari, reprezentate de resurse pierdute sau degradate. Microparticulele de plastic au ajuns până în cele mai adânci zone oceanice și aproape 700 de specii, inclusiv balene, pești și păsări au fost găsite pe plajele lumii cu bucăți de plastic ingerate care le-au provocat moartea. 

Plasticul din oceane reprezintă 85% din deșeurile de pe plaje și peste 80% din deșeurile marine.

Producția globală anuală de plastic virgin a ajuns la 350 de milioane de tone și estimează că se va dubla în următorii 20 de ani. Potrivit datelor Comisiei Europene, doar 30% dintre deșeurile de plastic sunt colectate pentru reciclat, în timp ce doar 6% din plasticul de pe piață este făcut din materiale reciclate.

Adidas x Parley au lansat mișcarea Run For The Oceans ca pe o acțiune de motivare și conștietizare pentru alergătorii din întreaga lume în a susține în mod activ lupta împotriva poluării marine cu plastic.

În perioada 28 mai – 8 iunie, Run for the Oceans revine pentru al patrulea an, continuându-și angajamentul de a acționa de urgență în situația alarmantă a poluării marine cu plastic din oceane. Pentru fiecare kilometru alergat, adidas va curăța deșeuri cu greutate echivalentă a 10 sticle de plastic, până la maximum 230.000 kg.

Run For The Oceans în România

Românii pasionați de alergare se pot alătura inițiativei Run For The Oceans înregistrându-și alergările prin intermediul aplicației adidas Running.

Pe plan local, inițiativa adidas x Parley Run For The Oceans, va fi marcată printr-un eveniment principal în data de 6 iunie: Clean-up Run.

Toți cei cu chef de alergare și fapte bune sunt așteptați în Parcul Natural Văcărești începând cu ora 9:30. Evenimentul va începe cu un warm-up run de 3 km, iar la final alergătorii vor participa la o acțiune de ecologizare a zonei. Gazdele evenimentului vor fi Alex Corneschi si Anca Bucur, capitani adidas Runners Bucharest.

Însă până atunci, dar și după, comunitatea adidas Runners Bucharest va desfășura mai multe evenimente cu rol educativ și mobilizator pentru challenge-ul de a alerga cât mai mulți kilometri în perioada 28 mai – 8 iunie.