Alte 30 de autobuze hibrid vor intra în circulație pe străzile din București

Încă 30 de autobuze hibrid Mercedes Citaro, din totalul de 130 achiziționate de Primăria Municipiului București, vor intra în circulație alături de cele 27 aflate deja în trafic, a anunțat, miercuri, PMB.

Primele hibride sosite în Capitală circulă pe liniile 131 și 105, iar cele recepționate acum vor intra de săptămâna viitoare pe liniile 178 și 133.

Autobuzele hibrid Mercedes au o capacitate de până la 100 de locuri (27 pe scaune şi 65 în picioare), au o lungime de 12,135 metri, lăţime de 2,55 metri, înălţime de 3,12 metri, laţimea uşii de acces de 1,25 metri şi o înălţime la urcare pentru toate uşile de 3,20 metri.

Acestea au scaune tapițate și climatizare automată, cu funcții speciale destinate persoanelor cu dizabilități, este dotat cu prize USB pentru încărcarea rapidă a dispozitivelor mobile, cu sistem informatic performant care permite atât furnizarea informațiilor în timp real despre călătorie, pentru pasageri, precum și furnizarea unor date importante despre starea de funcționare a autobuzului, către Societatea de Transport București.