Bozankaya – producătorul de tramvaie din Timișoara și Iași, intenționează să se extindă și în alte orașe din România

Compania Bozankaya, prezentă pe piaţa din România, a participat în perioada 17-18 octombrie la cea de-a 18-a ediție a Summitul Zilele Feroviare 2023 din București. În cadrul Summitului, producătorul și designerul de material rulant a prezentat o gamă variată de soluții de transport, inclusiv tramvaie ecologice și metrouri moderne fără șofer GoA4, livrările de garnituri de metrou, precum și detalii cu privire la contractul semnat pentru livrarea a 100 de metrouri în Istanbul.

Bozankaya se angajează să participe în dezvoltarea comunităților din România şi să contribuie la dezvoltarea sustenabilă a acestor orașe, alături de competitorii săi, pentru a se asigura că prezența lor este benefică nu doar din punct de vedere comercial, ci și social.

„Suntem mândri să anunțăm semnarea unui contract în data de 24 iulie 2023 pentru livrarea a 100 de metrouri în Istanbul. Acest proiect marchează un moment deosebit pentru Bozankaya, dar și pentru Turcia, întrucât coincide cu aniversarea centenarului Republicii Turce. Suntem onorați să contribuim la modernizarea sistemului de transport public din Istanbul și să aducem soluții feroviare de înaltă tehnologie într-unul dintre cele mai aglomerate orașe din lume”, a declarat Yiğit Belin, Șef al Vânzărilor, Dezvoltării Afacerilor, Licitațiilor, Marketingului, Comunicării Cooperative și Contractelor de Proiect pentru Bozankaya.

Portofoliul diversificat al Bozankaya include, de asemenea, autobuze electrice de generația a treia și troleibuze cu baterii, programate să fie lansate în mai la Istanbul Busworld. Aceste mijloace de transport de ultimă generație sunt proiectate pentru a oferi pasagerilor confort și eficiență, cu caracteristici tehnologice extrem de avansate.Vehiculele sunt cunoscute pentru durabilitatea lor ridicată grație designului inovator, a sistemului de conducere cu dublă acțiune care optimizează eficiența energetică și a capacității lor de a oferi o călătorie prietenoasă cu mediul, silențioasă și eficientă, cu costuri operaționale și de mentenanță reduse.

În plus, Bozankaya a fost desemnată compania anului de către Frost and Sullivan în 2015 și a obținut distincția ERCI, cel mai mare cluster feroviare din lume, în cadrul Premiilor pentru Inovație din 2021.