Cand este cel mai bine sa te tunzi, tinand cont de fazele Lunii. Nu uita ca astazi este luna plina!

Astazi, 5 iunie 2020, avem Luna plina. Si eclipsa de luna. Ne eliberam, scapam de parul in exces, putem incepe o cura de detoxifiere, ori de slabire.

Totul este in stransa legatura cu legile naturii. Fazele Lunii au rol important in echilibrul corpului in general, deci influenteaza si cresterea si sanatatea parului. Pentru a avea un par cat mai sanatos, exista anumite perioade favorabile pentru a ne tunde parul, in functie de fazele lunii si de pozitia astrului in semnul astrologic.

In definitiv, si parul are un ciclu de crestere similar cu ciclul lunar (28 zile), Firul de par creste cu cca 1 cm in fiecare luna. Asadar, nu e niciun mister la mijloc. Nu e vorba despre chestiuni paranormale sau despre cine stie ce superstitii. Sunt lucruri firesti. Sunt legaturi si similitudini intre Luna si ritmurile biologice, intre noi si natura. Acum multe zeci de ani, oamenii tineau cont de toate aceste indicii. Poate pentru ca aveau mai mult timp sa priveasca cerul, Luna… Ei stiau cand sa are pamantul, cand sa construiasca o casa, cand sa toarne fundatia, sa taie copacul sau sa-si administreze diferite leacuri.

Este timpul pentru o schimbare. E mai usor decat iti imaginezi sa obtii parul la care visezi.

Asadar, iata cum sa tinem cont de fazele  Lunii, cand vrem sa ne tundem:

  • Perioada optima pentru a taia parul este cu Luna in crestere (perioada dintre Luna Noua si Luna Plina). Cu cat se apropie mai mult de Luna plina, cu atat mai bine. Parul va creste mai repede si mai sanatos. In unele tari sunt frizeri care tin cont de asta si isi fac programari pentru tuns in special in apropiere de Luna plina.
  • Evita sa te tunzi pe Luna in descrestere, cu exceptia cazului in care vrei sa-ti creasca parul mai incet si sa devina mai moale si fin. De evitat in special zilele cu Luna in Capricorn, in descrestere.
  • Parul taiat pe Luna in descrestere, va creste mai incet, totusi daca tinem cont de semnul zodiacal pe care-l tranziteaza Luna va creste incet dar sanatos.
  • Zilele cu Luna Noua nu sunt recomandate pentru taierea parului. Evita si zilele cu eclipse.
  • Cand Luna se afla in Leu sau Fecioara, e cea mai buna perioada pentru tuns, indiferent daca Luna este in crestere sau in scadere. Cu precadere, Luna in Fecioara ajuta parul sa-si mentine mai mult timp forma si culoarea (in cazul vopsirii). Zilele Leului sunt excelente, mai ales pentru coafuri moderne, sofisticate.

Desigur, in sanatatea parului au rol important si alti factori (factorul hormonal, de exemplu), insa respectarea perioadelor favorabile din perspectiva fazelor Lunii nu poate fi decat benefica.