Proiectele cele mai bune de mediu și sustenabiliate din România au fost premiate, miercuri, 18 ianuarie, în cadrul celei de-a doua ediții a Galei Green Report, cel mai prestigios eveniment anual dedicat recunoașterii inițiativelor din domeniul sustenabilității realizate în România de către companii, instituții publice sau persoane fizice.
Gala Green Report, desfășurată în acest an sub tema „Omul, Regele Naturii”, reprezintă un proiect fără precedent în domeniul problemelor de mediu din România și are ca scop recunoașterea și premierea meritelor locale ale companiilor, autorităților și persoanelor publice în lupta împotriva amenințărilor globale de mediu.
Pentru ca tranziția către sustenabilitate să aibă succes, este esențial să recunoaștem și să premiem performanțele în acest domeniu, tocmai pentru a încuraja și stimula alte inițiative relevante, atât pentru protejarea mediului cât și a oamenilor.
În baza unui mecanism clar și transparent, cele 81 de proiecte înscrise în cele 11 categorii ale competiției Green Report au fost evaluate de juriul format din specialiști în probleme de mediu și sustenabilitate.
În cadrul primei ediții a Galei Green Report, care a avut loc pe 18 ianuarie, au fost premiați:
- Fundația Comunitară București la categoria EXCELENȚĂ ÎN LEADERSHIP DE MEDIU
- Banca de Resurse Genetice Vegetale „Mihai Cristea” Suceava la categoria EXCELENȚĂ ÎN PROIECTE DE BIODIVERSITATE
- Fundația Comunitară București la categoria EXCELENȚĂ ÎN FINANȚAREA PROIECTELOR DE MEDIU
- Statiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Brăila la categoria EXCELENȚĂ ÎN AGRI-FOOD
- ELMAS SRL la categoria EXCELENȚĂ ÎN ECONOMIE CIRCULARĂ
- SALUBRIS SA IAȘI la categoria EXCELENȚĂ ÎN INOVAȚIE DE MEDIU
- Biomass NRG Consulting la categoria EXCELENȚĂ ÎN EFICIENȚĂ ENERGETICĂ
- Asociația Act for Tomorrow la categoria EXCELENȚĂ ÎN CAMPANII DE MEDIU
- Coca-Cola HBC România la categoria EXCELENȚĂ ÎN GESTIONAREA CONSUMULUI DE APĂ
- Sameday la categoria EXCELENȚĂ ÎN TRANSPORT SUSTENABIL
Gala Green Report, găzduită de Sala Tronului a Muzeului Național de Artă al României (fostul Palat Regal), s-a realizat respectând tema sustenabilității, atât în decorul sălii, cât și în alegerea trofeelor și a diplomelor.