Colgate a finalizat tubul de pastă de dinți reciclabil la care lucra de peste cinci ani, o premieră a industriei

Colgate Palmolive a lansat o pastă de dinți despre care spune că este certificată vegană, și care este ambalată într-un tub reciclabil, o premieră a industriei de produse de îngrijire orală.

Tuburile de pastă de dinți prezente pe piață în prezent sunt imposibil de reciclat, din cauza amestecului de materiale plastice și aluminiu conținut în ele.

Proiectul a durat peste cinci ani pentru a fi dezvoltat.

Pasta de dinți Smile for Good este disponibilă în două sortimente: de albire și de protecție și este, de asemenea, unul dintre primele dintre primele produse de acest gen care listează fiecare ingredient și explică scopul acestora pe partea din față a ambalajului, potrivit Colgate.

Tubul este confecționat din polietilenă de înaltă densitate (HDPE), folosit și la sticlele de plastic pentru lapte.

“Colgate dorește să facă din tuburi o parte a economiei circulare, păstrând acest plastic productiv și eliminând deșeurile”, a spus directorul executiv al Colgate-Palmolive, Noel Wallace, într-un comunicat de presă.

De ce a durat cinci ani dezvoltarea produsului

Compania a spus că a crezut că ar putea folosi HDPE, un tip de plastic reciclat în mod obișnuit pentru noul tub, dar a descoperit că nu este suficient de comprimabil pentru pasta de dinți.

Apoi, cercetătorii au compilat mai multe tipuri de material HDPE într-un tub de pastă de dinți. Această combinație corectă “permite oamenilor să stoarcă confortabil toată pasta de dinți, să protejeze integritatea produsului și să răspundă cerințelor de producție de mare viteză”.

Compania a declarat că tubul de pastă de dinți rezultat a fost recunoscut de Asociația de Reciclare a Plasticului din America de Nord și caută în prezent o recunoaștere similară din partea Plastic Recyclers Europe.

Colgate Palmolive spune că vrea să împărtășească cercetările sale și cu ceilalți producători din industrie.

“Dacă putem standardiza tuburile reciclabile la toate companiile, câștigăm cu toții. Vrem ca toate tuburile de pastă de dinți – și, eventual, toate tipurile de tuburi – să îndeplinească aceleași standarde de reciclare ale terților pe care le-am obținut. Ne putem alinia la aceste standarde comune pentru tuburi și să păstrăm concurența cu ceea ce este în interiorul lor”, a mai spus Noel Wallace.

Pasta de dinți Colgate conține ingrediente minime. Este, de asemenea, formată din componente derivate din surse naturale. Majoritatea pastelor de dinți, pe de altă parte, conțin glicerină obținută din grăsimi animale.

Pasta de dinți listează fiecare dintre ingredientele sale, 99,7% fiind naturale. Este certificată de Societatea Veganilor, potrivit companiei.

Colgate-Palmolive, care deține marca Colgate, se angajează să folosească ambalaje 100% reciclabile pe toate produsele sale până în 2025.

Smile for Good urmează a fost lansată în Marea Britanie în lună ianuarie la un preț recomandat de 4,99 lire sterline. Urmează ca apoi produsul să fie lansat și în alte țări europene.