Compania DS Smith a renunțat la producția a 313 milioane de articole din plastic în ultimii doi ani

Compania DS Smith, specializată în ambalaje sustenabile are un rol cheie în lupta împotriva plasticului.

10 august 2022 – DS Smith, lider în producția de ambalaje sustenabile, a renunțat la fabricarea a 313 milioane de articole din plastic problematic doar în ultimii doi ani1, ca parte a programului său ambițios de înlocuire a plasticului.

Acest volum impresionant este echivalentul a peste trei milioane de unități pe săptămână, în contextul în care clienții și consumatorii așteaptă tot mai multe ambalaje pe bază de fibre, ca alternativă la plasticul greu de reciclat.

Pentru a satisface această cerere, designerii DS Smith au lucrat alături de clienți pentru a crea 1.000 de noi inovații pentru a înlocui plasticul. Au fost dezvoltate soluții pentru a elimina articolele de plastic de zi cu zi, inclusiv tăvi pentru mâncare gata de a fi servită, tăvițe din plastic pentru fructe și legume, dar și inele din plastic pentru ambalajele de tip six-pack, care poluează planeta. Toate aceste demersuri au loc într-un moment în care toți cei implicați atrag atenția asupra deșeurilor de ambalaje din plastic, ceea ce face mai importantă ca oricând înlăturarea lor încă de la faza de proiectare.

Samantha Upham, Sustainability Business Partner – Sales, Marketing & Innovation precizează: 

„Cu ajutorul nostru, clienții își pot atinge mai rapid obiectivul de a elimina plasticul greu de reciclat din produsele lor. Indicatorii privind designul circular ne permit să arătăm cu ușurință care sunt segmentele în care plasticul poate fi înlocuit și, în același timp, cât de circulară este soluția de ambalare la momentul respectiv, astfel încât să putem aduce îmbunătățiri împreună.”

„Toți cei 700 de designeri din echipa noastră au fost instruiți în privința Principiilor de Design Circular, ceea ce înseamnă că putem renunța la materialele plastice greu de reciclat chiar din faza inițială și putem găsi soluții alternative pe bază de fibre, ce dețin atributele necesare.”