Pregătit din ingrediente de sezon, într-o combinație delicioasă, acest fel de mâncare este savuros vara, când legumele sunt pline de gust.
Secretul acestui fel de mâncare îl constituie legumele proaspete de sezon FOTO Shutterstock Piperchi țârgâsâti (ardei prăjiți) conține doar câteva ingrediente și este extrem de ușor de preparat, chiar și pentru un novice în bucătărie. Iar rezultatul final este atât de gustos, încât sigur îl vei pregăti din nou. Secretul acestui fel de mâncare nelipsit vara și toamna de la mesele aromânilor îl constituie ingredientele proaspete de sezon, adică roșiile și ardeii. Alături de preparate rafinate din bucătăria franceză, Simona Halep a avut și acest fel tradițional de mâncare la nunta sa cu Toni Iuruc.
Iată cum se prepară Piperchi țârgâsâti
Ingrediente-
- 700-800 g ardei grași sau capia
-
- 500 g roșii zemoase, de grădină
-
- 200 g telemeau de oi
-
- 3-4 ouă
-
- sare, după gust
-
- piper negru măcinat, după gust
-
- 70 ml ulei de măsline sau de floarea-soarelui