Curatenia de primavara. Strategie in zece pasi

Curatenia de primavara. Strategie in zece pasi

O casă curată este o casă frumoasă, iar curățenia de primăvară din casă poate fi calea cea mai bună prin care să combați și să previi depresia de primăvară pentru că o casă dezordonată este una din primele cauzele care pot duce la depresie. În plus mișcarea și efortul pe care îl depui pentru a face efectiv curățenia de primăvară sunt o sursă de mulțumire și acumulare de energie, pentru că puțină mișcare face bine oricui.

Perioada ideală pentru curățenia de primăvară este finele lunii februarie, începutul lui martie. Pentru ca tot ceea ce înseamnă curețenie de primăvară să meragă strună am făcut o strategie în zece pași.

1. Planifică și organizează. Verifică dacă ai sau nu produsele de curăţenie și pune-le pe toate la un loc. Schimbă mopul și prepară soluțiile pentru curățat. Planifă curățenia de primăvară pe trei-patru zile și stabilește exact ce vei face în fiecare zi.

Citeste si: Solutii de curatat neconventionale si practice

2. Scutură bine păturile, plăpumile, bate saltele și scutură covoarele mici. Nu uita pernele. Dacă le poți lăsa, pe toate, la aer, într-o zi rece, este perfect.

3. Regula bunicii, bună și în prezent, spune așa: curățenia se face de sus în jos, din cămară, dulapuri și sertare spre exterior. Primele pe listă: ferestrele, curățatul ușilor, ordinea în dulapuri și bufeturi, în cămară și debarale, în balcon și în camerele mici. Nu uita să cureți pereții și să elimini toate pânzele de păianjen. Poţi să iei în calcul și curățatul în spatele pieselor mari de mobilier.

Citeste si: Utilizari neasteptate pentru uleiul de masline in casa

4. Folosește pe cât posibil produse naturale de curățat și arome naturale care produc asocieri pozitive. De exemplu, mirosul de lavandă relaxează, la fel cum miresmele florale ne duc cu gândul la amintiri plăcute.

5. Fă ordine in camară, în debarale și în locurile în care umbli mai rar. Dacă aceste spații sunt puse în ordine vei avea mereu o gramadă de lucruri la îndemână și vei câștiga spații de depozitare.

Citeste si: Utilizari uluitoare si utile pentru votca in casa

6. Aruncă și sorteză. Se spune că pentru fiecare obiect nou adus în casă unul vechi trebuie aruncat sau reciclat. Dacă nu vei face asta casa ta o să devină un mare depozit în care nu vei mai avea loc. Deci, aruncă tot ceea ce nu-ți este necesar sau folositor imediat. Reciclează, transformă sau dă mai departe celor care au nevoie ceea ce ție nu-ți mai trebuie.

7. Repară. Curățenia de primăvară trebuie să implice și acele mici reparații de care este nevoie după iarnă. O garnitură la chiuveta de la baie, un geam spart, un șurub desfăcut. Toate acestea trebuie incluse în strategia pentru curățenia de primăvară pentru că o casă în care toate sunt în bună stare și funcționare este o casă ordonată și aranjată. Nu uita să schimbi becurile arse!

Citeste si: Curata cu lamaie. 15 solutii ecologice si practice

8. Cumpără ceva nou pentru fiecare cameră. Nu este nevoie să faci investiții mari. Este sufient să schimbi savoniera la baie sau fețele de pernă de decor din camera de zi, după cum este suficient să schimbi covorașul de la intrare și să cumperi un set nou de prosoape de bucătarie pentru a însufleți și anima toată casa.

9. Plantele din casă. În staregia pentru curățenia de primăvară nu uita să cureți plantele de apartament. Asta înseamnă să le primenești ghivecele, să le schimi pământul, să le fertilizezi cu subustanțele potrivite și să cureți bine locul în care acestea stau.

Citeste si: Cum scapi de praful din casa

10. Trucuri utile pentru curățenia de primăvară!

– Tapiseria se curata cu un burete înmuiat într-o soluție de apa și amoniac. O lingură de amoniac la un litru de apă.
– Folosește suc de lămâie ca să scoți petele de pe materialele colorate.
– Folosește soluții de curățat universale. Sunt cele puțin la fel de bune ca și cele dedicate și vei face economie.
– Folosește cârpe moi și absorbante. Lavetele din microfibră sunt excelente pentru că sunt reutilizabile, absorb bine și nu lasă urme.
– Folosește soluții preparate din oțet, bicarbonat și apă pentru a curăța. Sunt extrem de eficiente și foarte ieftine. În plus sunt eco și fac curățenia de primăvară mai spornică și mai plăcută!