Dozele din aluminiu se transformă în opere de artă în expoziţia Can Art&Design Festival

Începând cu 1 august şi până pe 13 august puteţi vizita expoziţia Can Art&Design Festival,  prin care dozele de aluminiu sunt transformate în opere de artă. Reciclarea se poate transforma în artă, iar artiști locali vor demonstra cum banalele doze de aluminiu pot lua forma unor opere de artă celebre.

Până pe 13 august, clienții Promenada vor putea descoperi o lume a artei sustenabile, prin care artiști locali vor demonstra cum banalele doze de aluminiu pot lua forma unor opere de artă celebre. Printre tablourile prezente la expoziție, vizitatorii vor putea admira creații ca reinterpretarea lucrării „Sărutul” (Klimt), portretul lui Salvador Dali, dar și alte lucrări precum Poem Dadaist sau Zâna Reciclina.

Can Art&Design Festival încurajează un comportament sustenabil și își dorește să atragă atenția asupra importanței dozelor de aluminiu ca material reciclabil. În cadrul fiecărei ediții, dozele de aluminiu folosite sunt transformate în obiecte sau proiecte creative.

Mai mult, expoziția va fi inaugurată cu un live demo pentru vizitatori. Clienții sunt invitați, pe 1 august, între orele 13:00 și 14:00, să descopere cum sunt refolosite în timp real dozele de aluminiu pentru a crea artă. Demonstrația va fi oferită de artistul Angelin Stanciu, unul dintre câștigătorii ediției precedente a concursului.

Sustenabilitatea ca o artă

Competiția, ajunsă la a șaptea ediție, are scopul de a atrage atenția asupra importanței reciclării dozelor de aluminiu. De-a lungul edițiilor precedente, artiștii din România le-au refolosit pentru diverse proiecte creative, cum ar fi ceasuri, sacoșe, obiecte hand-made sau corpuri de iluminat.

Expoziția Can Art Design Festival este organizată cu sprijinul Asociației Alucro și Organizației Reciclad’OR și poate fi vizitată gratuit între 1 și 13 august, în intervalul 10:00 și 22:00, la nivelul 1, în zona H&M, intrare Calea Floreasca.

Asociația Alucro deține licența pentru derularea programului dedicat colectării și reciclării dozelor – Every Can Counts – în România. Programul Every Can Counts este activ în 19 țări din Europa, iar prin acesta se depun eforturi pentru a crește nivelul de conștientizare cu privire la reciclarea dozelor de aluminiu.

Every Can Counts este considerat programul principal pentru promovarea reciclării dozelor de aluminiu în Europa, încurajând oamenii să recicleze dozele indiferent de locul în care se află – acasă, la birou sau „on the go” (parcuri, festivaluri, evenimente sportive, la școală și universitate), dar şi să le folosească în proiecte artistice precum Can Art&Design Festival. Reciclad’OR este o organizație specializată în implementarea obligațiilor privind răspunderea extinsă a producătorilor (OIREP), ce furnizează întreg lanțul de servicii de management integrat al deșeurilor.