Educația și taina verde aduse de primăvară și de păsările României

Emisiunea ”Educație verde”, programată de la ora 18:00 la Canal 33, a avut ca subiect principal repere din viața mai puțin știută a păsărilor din sălbăticia minunată a României.

            Invitatul moderatorului Laurențiu Ciornei, fondator al Asociației ”Alianță Pentru Pădure, a fost Nicu Pârlog, jurnalist și biolog, expert în faună sălbatică.

Din cele aproape 10.000 de specii de păsări din lume, în țara noastră se întâlnesc aproximativ 450 dintre care mai mult de jumătate cuibăresc, restul fiind migratoare de primăvară, de pasaj de toamnă, unele iernează aici, iar restul apar accidental.           

Ileana Vlăduț, terapeut și invitat permanent al emisiunii ”Educație verde”, a prezentat rubrica ”Taina verde”.

Taina verde

Arborele perioadei 1-14 mai este plopul. Puful lui ne poate crea alergii. Puteti scapa de acest neajuns folosind remediul floral Bach de mar paduret, care are un puternic rol purificator.

Floarea zilei de 27 este trandafirul, iar animalele si pasarile simbol ce ne insotesc aceste zile sunt:

pestele zburator, iepurele de camp si pasarile de noapte. 

Marte, planeta razboinic ne insoteste mai intens aceste zile si ne indeamna la actiune, dar ne face si mai nerabdatori. Atentie deci la starea tensionata in care ne putem afla. Linistiti mintea si o puteti face zilele urmatoare conectandu-va cu natura. Asadar profitati de weekendul de 1 mai pentru a fi cat mai aproape de natura verde.

Urmareste emisiunea aici: