Emisiunea ”Educație verde”, ce a avut loc de la ora 18:00, la Canal 33, a avut ca subiect principal populația de urși din România.
Invitatul moderatorului Laurențiu Ciornei, fondator al Asociației ”Alianță Pentru Pădure, a fost Nicu Pârlog, jurnalist și biolog, expert în faună sălbatică.
Fără limitarea cu arma a numărului urșilor, aceștia s-au înmulțit fără precedent. Se apropie din ce în ce mai mult nu doar de sate ci și de marile orașe din România. Riscul conflictelor dintre urși și oameni este, de asemenea, din ce în ce mai mare.
Ursul zărit zilele acestea la doar 20 de km de București este cea mai bună dovadă a situației de criză în care ne aflăm. De la interzicerea totalăa vânătorii de urși, decizie de care se face vinovată fosta ministră a mediului, Cristina Palmer Trașcă, până în prezent, 29 oameni au fost uciși de urși. un număr necunoscut de urși au fost uciși de oameni ca măsură de apărare, iar pagubele făcute de aceste animale este de ordinul miilor de cazuri.
Ileana Vlăduț, terapeut și invitat permanent al emisiunii ”Educație verde”, a prezentat rubrica ”Taina verde”.
Arborele perioadei este inca Smochinul, iar in ziua de 24 iunie vedeta este Mesteacanul. Un arbore specific celor creativi si cu un instinct dezvoltat.
Floarea zilei este Albastreaua, iar animalele simbol sunt” cinteza, antilopa gnu si gandacul.
Saturn este astrul ce ne aduce lectiile prin care ne asumam rezultatele invataturilor si experientelor trecute. Concluzia? Prin atitudine putem sa ne controlam starea interioara si sa transformam slabiciunile percepute in ceva mult mai … infloritor. Magnetismul ne aduce in proximitate ceea ce suntem pregatiti sa vedem si sa experimentam.