Februarie este cea mai ieftină lună din an pentru un city-break în Israel

Februarie este cea mai ieftină lună din an pentru un city-break în Israel

Israel este una dintre destinațiile turistice cele mai populare din lume, cu un număr de 2,675 milioane de turiști care l-au vizitat doar în anul 2022. Fiind o destinație cu climă blândă tot anul, prețuri accesibile și oportunități culturale, este de la sine înțeles de ce turiștii o aleg atât pentru concediile anuale, cât și pentru city-break-uri. 

Conform unei analize a Ministerului Turismului din Israel, perioada cea mai ieftină pentru a vizita Țara Sfântă este chiar luna februarie. În această perioadă vremea este în general rece și ușor ploioasă, ceea ce ține la distanță turiștii îndrăgostiți de căldură, însă îi ține aproape pe cei atenți la bugetul alocat vacanțelor lor. 

Temperaturile medii în Israel în această perioadă variază între 12-18 grade Celsius pe coastă, şi între 4-12 grade Celsius în interiorul ţării. 

Bugetul mai mic pentru vacanțele în luna februarie în Israel se datorează cererii mai scăzute din partea turiștilor, fapt ce eficientizează atât costul biletului de avion cât și pe cel al cazării. Mai mult, românii care călătoresc în luna februarie în Israel vor descoperi obiective turistice mai libere și un timp de așteptare mai mic. 

Bilete de avion spre Tel Aviv de la 100 euro / persoană

Un bilet dus-întors pe ruta București – Tel Aviv cu o companie low cost costă în medie 100 euro de vineri până luni, și cu o companie de linie, 160 euro. Pentru a beneficia de cele mai bune prețuri, este recomandat rezervarea biletelor de avion cu cel puțin 6 săptămâni înainte de data călătoriei. Prețurile la cazări pentru hotelurile de 3* sunt între 300-350 euro pentru un sejur de 3 nopți/2 persoane. 

De asemenea, luna februarie este ofertantă din punct de vedere al activităților culturale în cele mai mari orașe din Israel, în această perioadă desfășurându-se Festivalul Internațional de Teatru din Haifa, Festivalul Internațional de Dans din Tel Aviv și Festivalul Internațional de Muzică și Dans din Ierusalim.