Finanțare de 100.000 de euro pentru startup-uri tech care contribuie la îmbunătățirea vieții copiilor

În luna mai începe cea de-a doua ediție a programului Innovators for Children, dedicat startup-urilor tech din România care contribuie la îmbunătățirea vieții copiilor. Acceleratorul este o inițiativă începută în 2019 de către Impact Hub Bucharest, Fundația Botnar și Impact Hub Basel. Antreprenorii interesaţi se pot înscrie până pe 1 mai, iar soluțiile câștigătoare vor primi finanțare totală de 100.000 de euro.

În programul Innovators for Children 2020 cele trei organizaţii caută antreprenori inovatori care lucrează cu soluții tech pentru sănătatea fizică și emoțională a copiilor, educație, nutriție și alimentație, siguranță, drepturile copiilor în era digitală și alte domenii care ar putea contribui la o viață mai bună pentru copiii și adolescenții cu vârsta între 0-18 ani.

Câștigătorii ediției trecute sunt Kinderpedia (45.000 euro), Parinte.eu (22.500 euro), Asociația Kinetobebe (17.500 euro) și Arttachment (15.000 euro).

Ce implică a doua ediție a acceleratorului?

În cea de-a doua ediție sunt aşteptate să se înscrie startup-uri din toată țara care au o idee de business, sunt în stadiul de prototip sau sunt de maximum un an ca soluție disponibilă comercial pe piață la data finalizarii perioadei de înscriere. Sunt căutate în special soluții tech scalabile.

Antreprenorii care vor fi selectați să participe la accelerator vor trece printr-o serie de workshop-uri, întâlniri de feedback și follow-up, webinarii de progres și un retreat de patru zile cu cei mai importanți actori din domeniu. După marea finală în care se vor alege câștigătorii premiilor de 100.000 de euro, ei vor beneficia și de o vizită de cercetare în Basel (Elveția), precum și acces în comunitatea Impact Hub.

Înscrierea la accelerator se face prin completarea formularului de pe site-ul www.innovatorsforchildren.org. Participarea se face în baza confirmării din partea organizatorilor și este gratuită.

“Suntem foarte entuziasmați să lansăm cea de-a doua ediție a programului Innovators for Children. A fost o experiență de învățare și recunoaștere a nevoilor existente pentru copiii din România, iar răspunsul antreprenorilor care se gândesc cum să le facă viața mai simplă ne-a încurajat să continuăm. Credem că există o resursă foarte valoroasă în tehnologie și suntem curioși să descoperim inovațiile propuse de antreprenori anul acesta”, a declarat Irina Simulescu, Project Manager Impact Hub Bucharest

Programul Innovators for Children a fost inițiat în 2019 și a fost primit cu mare interes de public, având peste 120 de soluții înscrise dedicate sănătății și wellbeing-ului copiilor. Au fost selectate 12 echipe care au trecut printr-o serie de workshop-uri și sesiuni de mentorat cu diverși experți în domeniu, iar în final s-au ales patru câștigători care au beneficiat de finanțare totală de 100.000 de euro.

Impact Hub Bucharest este organizația ce susține dezvoltarea antreprenorială a inițiativelor cu impact pozitiv în societate în cadrul unei comunități globale, oferind spații de lucru colaborative, programe de dezvoltare și incubare a afacerii, conferințe și evenimente, precum și opțiuni de finanțare prin crowdfunding. Prezentă în București din 2012, organizația face parte din rețeaua globală Impact Hub cu prezențe fizice în peste 100 de locații de pe 5 continente, iar în București cu 3 locații centrale la Timpuri Noi, Universitate și Floreasca.