#FocusToGreenEcoLife”. Saptamana arborilor si a spatiului verde interior (14 – 20 martie)

De ce am ales aceasta saptamana? Deoarece este „incadrata” intre doua zile importante pentru padure si pentru toate speciile de arbori. Data de 13 martie marcheaza Ziua Mondiala a Plantatiilor Forestiere, iar pe 21 martie celebram Ziua Internationala a Padurilor.

Evenimentul “Focus to Green-Eco-life”, susținut de AQUA Carpatica, prin care sprijinim mediul ȋnconjurător şi viaţa verde a planetei, vine luna aceasta in intampinarea padurii.

In perioada 14 – 20 martie ne vom alatura elevilor Scolii generale „Petre Ghelmez” , din sectorul 2, Bucuresti,  pentru a celebra asemanarile dintre oameni si arbori. Desi la prima vedere nu ar parea ca au ceva in comun, oamenii si arborii au calitati asemanatoare.

„Vibram pe aceeasi frecventa cu cei cu care avem o anumita afinitate. Fie ei persoane, animale sau plante. Aceasta energie, care ne aseamana si ne uneste, porneste de undeva din adancul inimii si se dechide spre exteriorul nostru, ca un camp unificator. In interactiunile pe care le avem cu natura si cu tot ceea ce tine de partea vie si verde a planetei, starea de bucurie si de compasiune se amplifica atunci cand gasim aceasta punte de lagatura intre dimensiuni.” – Ileana Vladut, terapeut holistic.

Si, cum interactiunile „fluide” cer o hidratare corecta, Aqua Carpatica ne va sustine cu apa necesara elevilor prezenti.

In functie de necesitate, plantatiile forestiere sunt sadite pentru crearea fasiilor de protectie a apelor raurilor si a bazinelor de apa, a terenurilor agricole sau pentru reducerea suprafetelor terenurilor degradate.

Acestea reduc influenta negativa a secetei si cresc folosirea ratională a apei din sol, avand un loc aparte in lupta contra eroziunii solului.

Ne dorim ca si tu sa fii informat, astfel incat sa devii constient de importanta atitudinii personale fata de mediul inconjurator. “Focus to Green-Eco-life” iti va aduce si informatii interesante despre padure si despre speciile de copaci care sustin viata pe Pamant.

„Deşi acţiunile noastre de curatare pot fi modeste, acestea sunt menite să transmită un mesaj”.

Evenimentul lunar “Focus to Green-ECO-Life”, sustinut de Aqua Carpatica, este organizat de Focus to Life (focustolife.ro), in parteneriat cu Clubul Media (clubulmedia.ro) și Portalul PR Spiritual TOT CEEA CE ESTE (totceeaceeste.ro).