Guvernul SUA va înlocui flota de 645.000 de vehicule cu mașini electrice

Președintele Joe Biden a declarat că guvernul federal american va înlocui flota sa de aproximativ 650.000 de vehicule cu modele electrice, deoarece noua administrație își îndreaptă atenția către energie curată.

Potrivit lui Biden, această mișcare va crea un milion de locuri de muncă în sectoarele auto și al energiei curate.

„Guvernul federal deține, de asemenea, o flotă enormă de vehicule, pe care o vom înlocui cu vehicule electrice curate fabricate chiar aici în America, de muncitori americani”, a spus Biden.

Guvernul federal menține o flotă de 645.000 de vehicule, conform Raportului Flotei Federale din 2019 al Administrației Serviciilor Generale publicat în 2020, care  include vehicule alocate diferitelor agenții civile (precum Serviciul poștal) și militare. Dintre acestea, majoritatea – aproximativ 412.500 – sunt camioane, 272.000 de camioane ușoare, 102.000 de camioane medii și 39.000 de camioane grele.

Flota include, de asemenea, aproximativ 224.000 de vehicule de pasageri și alte 8.000 de vehicule precum autobuze și ambulanțe.

Biden nu a furnizat detalii, cum ar fi un calendar pentru înlocuire, producătorii de automobile care ar furniza vehiculele sau cât ar cheltui guvernul pentru inițiativa masivă. Anunțul vine ca parte a unui impuls mai mare pentru a stimula producția americană. Biden a semnat luni un ordin executiv care vizează creșterea locurilor de muncă în fabrici, care au scăzut cu 540.000 de când a început pandemia anul trecut.

Comanda va crește producția realizată în SUA, în conformitate cu cerințele actuale „Cumpărați american”, ceea ce face mai dificil pentru contractanți să vândă bunuri fabricate în străinătate agențiilor federale.

Biden sprijină reducerile pentru noii consumatori pentru a înlocui vehiculele vechi, mai puțin eficiente, cu vehicule electrice mai noi și stimulează producătorii să construiască sau să reorganizeze fabricile pentru a asambla vehicule electrice și piese.

Biden promite să construiască 550.000 de stații de încărcare și să aloce mai multe fonduri pentru cercetarea în domeniul energiei curate.