Hraneste-te echilibrat

Permanent aflăm informatii despre mâncare din surse externe, dar e nevoie sa învață să avem încredere în înțelepciunea interioară a corpurilor noastre, ceea ce ne îndrumă cu atenție să facem alegerile corecte. Mâncând o serie de alimente colorate, bogate în nutrienți, care oferă, de asemenea, cele șase gusturi – dulce, acru, sărat, amar, înțepător și astringent – ne ajută să ne aliniem cu fiinta noastră și ne menține echilibrat.

La fel cum respirația conștientă invită la viață si energie, la fel o fac și alimentele nutritive și apa proaspătă și curată.
Este important să facem alegeri care să fie în ton cu corpul nostru și să mâncăm cu conștientizare pentru a rămâne sănătoși și să prosperam.

Pentru a-ti veni in ajutor, pune-ti urmatoarele intrebari:

Întrebarea 1
Care sunt alimentele pe care organismul tău le dorește adesea? Credeți că aceste pofte sunt pentru nutrienți de care corpul dvs. are cu adevărat nevoie sau încearcă să răspundă unor nevoi emoționale, care nu sunt îndeplinite corect?

Întrebarea 2
Cum te simți când mănânci mâncare proaspătă și sănătoasă?

Întrebarea 3
Care sunt alimentele tale sănătoase preferate? Cum îți plac ele sa fie pregătite? Când ne reamintim că există opțiuni sănătoase pe care le iubim, avem mai multe șanse să le alegem din nou în viitor.

Fa alegrile potrivite pentru tine!