Kaufland va găzdui micii producătorii locali de legume-fructe care nu mai pot vinde în pieţe

Pentru a fi alături de producătorii mici de legume fructe afectați de dificultăți în perioada aceasta, Kaufland România își pune la dispoziție spațiile din magazine, pentru ca aceștia să își poată comercializa în continuare marfa, în condiții sporite de siguranță și confort pentru clienți.

Din 8 decembrie și pe tot parcusul lunii, Kaufland oferă micilor producători interesați suprafață de vânzare în magazine, iar producătorii interesați sunt invitați să se înscrie în demers printr-un e-mail la office@kaufland.ro ână pe 7 decembrie 2020.

“Deși demersul este valabil în luna decembrie, avem încredere că vom identifica parteneriate pe care le vom păstra pe termen lung, deoarece Kaufland este interesat să listeze producători locali, chiar și mici, și să îi ajute să se dezvolte. Nu este sigurul nostru program în acest sens”, declară Valer Hancaș, Director Comunicare și Corporate Affairs Kaufland România.

Programul are loc în cadrul tuturor celor 135 de magazine Kaufland din întreaga țară.

Demersul vizează producătorii mici de legume fructe din toate județele țării, iar colaborările se vor face la nivel regional. Există însă câteva condiţii pe care aceștia ar trebui să le respecte sunt:

 Să aibă atestat de producător agricol;
 Să aibă PFA sau să fie întreprindere individuală sau familială;
 Să poată emite facturi la zi, cu plata la 3 zile;
 Să respecte legislația în domeniul siguranței alimentare și la livrarea produselor în depozitul Kaufland să poată pune la dispoziție: declarație de conformitate, aviz de livrare, buletin de analize pentru articole bio (acolo unde este cazul);
 Să aibă autorizație sanitar veterinară ANSVSA (Ord. 111/2008) și certificare a depozitului (acolo unde este cazul);

Mai mult, pentru a-i susține, Kaufland spune că le va asigura plata rapidă, la 3 zile, în loc de 7 zile, termenul de
plată standard pentru producătorii mari de legume fructe.