Laptopul & cafeaua – Startul zilei atunci cand lucrezi de acasa

Visam sa muncim de acasa, deoarece reprezinta o varianta relaxanta de a obtine venituri lunare.

In acest fel, nu ai parte de un sef sacaitor si un program fix de munca, in cazul in care optezi pentru freelancing, ceea ce face ca aceasta modalitate de lucru sa se afle printre preferintele multor oameni.

Daca accepti sa lucrezi in acest fel, trebuie sa ai in vedere mai multe lucruri care contribuie la obtinerea eficacitatii in munca.

Nu este suficient sa faci curatenie pe biroul din sufragerie, ci trebuie sa fii atent la foarte multe aspecte, care, in prima faza, pot parea neimportante, dar sunt esentiale, de fapt.

Ce trebuie sa faci daca iti doresti sa ai spor atunci cand lucrezi din confortul casei tale:

  •       Fa curatenie

Inainte sa dai emailuri sau sa vorbesti la telefon cu clientii, fa curatenie sau ordine in toata casa, pentru ca nimic din ce este in jurul tau sa nu-ti distraga atentia. Asigura-te ca toate lucrurile sunt asezate la locul lor, vasele sunt spalate, iar hainele sunt frumos impachetate si aranjate in dulap. In acest fel, vei putea sa te dedici in totalitate serviciului.

  •       Bea cafeaua

Multe persoane nu pot da randament in zilele in care cafeaua nu este savurata in liniste, in mod cat mai relaxant. Daca te numeri printre oamenii care nu se pot trezi fara latte-ul de dimineata, atunci fa-ti timp zilnic pentru aceasta mica placere, pentru a avea o stare cat mai buna de dispozitie in momentul in care deschizi laptopul. Este recomandat sa o bei incet, inainte de inceperea programului, nu in timpul acestuia, pentru a te bucura pe deplin de moment.

  •       Asigura-ti lumina de la ferestra

In momentul in care iti doresti sa ai cat mai mult spor atunci cand incepi programul de munca, trebuie sa te asiguri ca ai toate conditiile necesare care sa te ajute sa devii cat mai harnic si concentrat. Astfel, este foarte important sa situezi biroul in fata ferestrei, pentru ca lumina naturala sa te tina in priza, antrenat in activitatile pe care le desfasori.

  •       Verifica daca laptopul functioneaza optim

Telemunca este strans legata de utilizarea unui laptop sau a unui calculator, fapt pentru care aceste elemente trebuie sa se afle in perfecta stare de functionare, pentru ca orele de lucru sa decurga ca la carte.

In cele din urma, daca esti o persoana care isi doreste libertate atat in ceea ce priveste serviciul, cat si in viata de zi cu zi, daca te-ai saturat de stresul specific corporatiilor si daca iti doresti sa-ti faci programul dupa bunul plac, atunci alege munca de acasa, deoarece aceasta reprezinta cea mai buna varianta pentru tine.