Leroy Merlin reduce consumul de plastic în magazine

Leroy Merlin a înlocuit pungile mici de plastic de la casele de marcat cu sacoșe de hârtie produse în România, la Bistrița. Hârtia provine din fabrici acreditate FSC, lemnul din care sunt realizate sacoșele fiind colectat din zone fără defrișări ilegale, cu replantări sistematice și fără folosirea pesticidelor. Pungile din hârtie sunt 100% biodegradabile, reutilizabile și reciclabile, impactul acestora asupra mediului fiind mult mai mic. 

Atât la sediu, cât și în magazine retailerul utilizează containere de reciclare selectivă pentru hârtie, plastic, sticlă și aluminiu.

“Suntem foarte entuziasmați de acest nou pas privind implicarea noastră în procesul de transformare globală. Ne dorim ca alinierea la standardele internaționale să fie benefică și utilă pentru mediul înconjurător și în special pentru România.” declară Frédéric Lamy, CEO Leroy Merlin România.

Leroy Merlin este liderul european al pieței de bricolaj, cu o istorie de peste 90 de ani ca retailer specializat pe construcții, decorațiuni și grădinărit.

Compania face parte din grupul Adeo, şi deține 800 de magazine în 15 țări din Europa, Asia, Africa și America de Sud cu peste 115.000 de angajaţi. În prezent, companiile grupului ADEO sunt recunoscute peste tot în lume prin numeroasele premii “Great Place to Work Institute”.

În România funcționează 17 magazine Leroy Merlin, cu peste 2.000 de angajați în 13 orașe: București, Cluj-Napoca, Craiova, Ploiești, Brașov, Constanța, Sibiu, Suceava, Târgu Mureș, Bacău, Iași, Timișoara și Oradea.