Microtech CoreBook – laptop european pentru școală sau birou

Primul laptop Microtech CoreBook creat de o firmă europeană, italiană mai precis, pe care l-am testat și are câteva caracteristici originale, despre care o să povestesc în continuare.

Primul lucru care mi-a atras atenția, când am desfăcut cutia, este încărcătorul cu mai multe capete de priză interschimbabile. Nu am mai văzut așa ceva niciodată, dar e practic, mai ales dacă călătorești mult.

Și dacă am vorbit de conținutul cutiei, iată unboxing-ul laptopului Micotech.

Laptopul Microtech CoreBook este argintiu (Space gray) cu un design simplu, clasic, are o greutate de 1,9 kg și dimensiunile  23,3 cm X 35,9 X 1,8 cm. Materialul folosit este ABS, un copolimer cu rezistență la impact și duritate în timp. Nu știam inițial de unde îmi sună cunoscut ABS, ulterior mi-am amintit că e folosit la trollere (valize).

Mai multe imagini cu Microtech CoreBook.

image

Microtech CoreBook are un ecran cu panou LCD de 15,6 inci tip IPS, rezoluție 1920×1080 și unghiuri largi de vizualizare de 178°. Formatul e 16:9, luminozitatea e ridicată, culorile arată ok, iar contrastul e bun.

E un ecran pentru lucru care nu iese în evidență prin ceva anume, dar cu care-ți faci treaba. Și pentru că vorbeam de luminozitatea ridicată, surprinzător în acest segement de preț, ecranul se vede bine și în soare.

image

Pe trei laturi marginile sunt subțiri de 6,9 mm. O decizie de construcție complet originală este integrarea camerei de 2MP în marginea inferioară a ramei ecranului, pe stânga.

Tastatura este una completă, cu numpad (tastatură numerică) în dreapta, în total 100 de taste. Asta nu duce la un compromis legat de dimensiuni, tastele sunt mari, cu o cursă medie și un zgomot evident la tastare. Un alt detaliu exclusiv Microtech este plasarea propriei sigle pe tasta Windows.