Milioane de tone de CO2 provin de la examenele de permis picate – studiu

Un studiu a constatat că, între aprilie 2019 şi iulie 2020, examenele de permis de conducere picate din Marea Britanie au emis peste 2 milioane de kilograme de CO2 – echivalentul a 449 de călătorii dus-întors de la Londra la Melbourne, scrie Euronews, care citează site-ul Save On Energy.

Anularea examenelor de conducere în urma pandemiei COVID-19 a dus la scăderea emisiilor cu 77,5% pe trimestru. Dar experții în energie sunt încă îngrijorați de implicații.

Ce soluţii există:

Împiedicarea tinerilor de oportunitatea de a conduce, în numele emisiilor reduse, nu este atât de simplă pe cât pare, spune Stuart Capstick, director adjunct al Centrului pentru Schimbări Climatice și Transformare Socială (CAST Center).

„A învăța să conducă este un rit de trecere spre maturitate pentru tineri de mulți ani, dar descoperirile recente din Marea Britanie sugerează că devine mai puțin popular din mai multe motive. Deși nu ar trebui să căutăm să închidem oportunitățile pentru tineri, ar trebui să ne asigurăm că această tendință se deplasează în direcția corectă și din motivele corecte. ”

El continuă, „găsirea propriei libertăți de călătorie este o mare parte a trecerii la maturitate, dar este vital să se facă într-un mod mai durabil în viitor. Obiceiurile pe care le învăţăm în adolescență și la începutul vieţii de tânăr adult pot rămâne alături de noi toată viața și, prin urmare, pe cât posibil, ar trebui să îi ajutăm pe tineri să se deplaseze în moduri care nu repetă greșelile poluante din trecut. ”

Aceast lucru ar putea include subvenții pentru persoanele aflate la vârsta de adolescenței și tinerilor pentru a închiria vehicule electrice sau pentru a cumpăra biciclete electrice și pentru a face spațiile orașului mai sigure pentru călătorii.

Dr. Oytun Babacan, expert la Institutul Grantham pentru Schimbări Climatice și Mediu, este de acord.

Pentru a găsi numărul de teste eșuate pe fiecare centru de testare, autorii studiului au folosit setul de date statistice ale autorităţilor din UK, analizând numărul total de examene picate în Marea Britanie per centru de testare.
Folosind calculatorul ComCar, aceștia au aflat apoi cantitatea totală de CO2 produsă în urma examenelor picate în Marea Britanie. Aceasta s-a bazat pe distanța parcursă de la toate aceste examene nereușite între aprilie 2019 și iulie 2020. Distanţa medie parcursă de fiecare candidat este de aproximativ 16 km (10 mile).