Ouale vopsite in foi de ceapa in doua moduri – cu orez si cu autocolant. Mai este putin pana la Paste, asa ca va propun doua idei creative de a vopsi ouale cu foi de ceapa. Este o reteta cu ingredientele naturale, fara chimicale si cu un rezultat surprinzator.
Ce ingrediente folosim pentru reteta de oua vopsite in foi de ceapa in doua moduri?
- -coji de ceapa rosie si galbena
- -10 oua
- -o lingura otet
- -100 gr orez
- -1 albus de ou
- -tifon, panza
- -ata pentru legat
- -autocolant
- -ulei pentru uns
Cum se face reteta de oua vopsite in foi de ceapa in doua moduri?
Jumatate din oua sunt facute cu orez, jumatate cu autocolant.
Toate ouale se spala si se degreseaza, apoi se usuca.
Pentru cele cu orez
Intr-o farfurie se pune orezul.
Albusul de ou se pune intr-un bol.
Se trece oul prin albus apoi se trece prin orez.
Oul trecut prin orez (orezul trebuie sa se lipeasca aproape peste tot oul), se pune pe o bucata de tifon sau panza.
Se strange si se leaga.
se procedeaza la fel si cu celelalte oua.
Pentru cele cu autocolant
Se taie fasii de 1 cm de autocolant, se desfac si se lipesc pe ou partea cu lipici, cate 3 fasii pe ou.
Toate ouale si cele cu orez si cele cu autocolant, se pun in cratita cu frunzele de ceapa, otet, apa.
Se fierb 10 minute din momentul in care clocoteste apa.
Se scot dupa cele 10 minute, se curata de orezul ramas pe ou si se trec sub jet de apa, apoi se lasa sa se usuce in cazul celor cu orez, pentru celelalte se desface autocolantul de pe ou, se trece sub jet de apa si se lasa la uscat.
Dupa ce sunt uscate se ung cu ulei.
Sfaturi
- Orezul se indeparteaza cu un servetel.
- Taiati fasii cat mai drepte de autocolant.
Asta este totul, ouale sunt gata. Sarbatori fericite alaturi de cei dragi si multa sanatate!
Spor la gatit si Pofta buna!