PACEA MINTII – PODUL CARE FACE LEGATURA CU UNIVERSUL

Cum sa atingi pacea mintii prin respiratie

As zice ca in primul rand trebuie sa-ti linistesti avalansa gandurilor. Nu e usor. Nu te gandi insa ca-i greu, pentru ca altfel nu vei incerca niciodata. Daca iti cauti un invatator pentru asta, as indrazni sa-ti spun ca l-ai si gasit. Esti chiar tu. Cand ai reusit sa gasesti linistea “aceea”, de-abia atunci vei incepe sa tesi legatura cu Universul. dar si cu sufletul tau. Aceea este ancora care te va ajuta si mai mult sa te cunosti. Pe tine, dar si pe cei din jurul tau.

Incepe si nu te descuraja ca nu-ti va iesi din prima. Nimeni nu ajunge in varful muntelui, daca nu are rabdare sa urce pana acolo. In ritmul sau specific. Lumina rasare de-abia dupa ce intunericul  a fost risipit.

Meditatia este calea care te ajuta sa poti sa te scalzi in adancimea infinita a propriului tau Sine. Nu-ti trebuie decat dorinta. Motivarea de a te regasi pe tine insuti ca fiinta spirituala.

A-ti muta atentia numai pe respiratie este o cale incercata si care functioneaza. Lasi gandurile sa zboare, nu te agati de niciunul, in timp ce esti un fel de “masina” care doar respira. Si atat. Te detasezi de emotiile tale. Te detasezi de ceea ce te inconjoara, si cea mai buna cale este sa inchizi ochii. Daca simti ca muzica te poate ajuta, foarte bine. Opteaza pentru una calma, relaxanta. Eventual, sunete din natura. Insa nu e neaparat  necesar. Poti sta intr-o liniste absoluta. Pe masura ce respiratia se  egalizeaza si incetineste, aproape ca nu o mai auzi, starea de relaxare si liniste se instaleaza. Tensiunea arteriala se normalizeaza si intreg organismul simte beneficiile acestei linisti.

Daca sesizezi ca gandurile o iau intr-o anumita directie, in special, la inceput, nu-i nimic. Le readuci imediat pe respiratie. Trebuie doar sa ai rabdare cu tine si cu acest proces. Mai ales ca mintea noastra este traversata de cate un gand la aproximativ fiecare secunda. Treptat, vei vedea ca totul se calmeaza, iar mintea va intra intr-o stare de pace.

Daca aloci un timp zilnic pentru a face acest lucru ,  starea de sanatate se va imbunatati, iar mintea ta va castiga echilibrul si pacea , atat de necesare in procesul vietii.