Parcurile din sectorul 2 sunt de astăzi deschise. În ce condiţii te poţi plimba

Primăria sectorului 2 deschide sâmbătă parcurile mari şi de trecere, însă locurile de joacă şi terenurile de sport sau zonele de fitness rămân închise.

“Am luat decizia deschiderii parcurilor mari din sectorul 2 pentru că în ultimele săptămâni am văzut foarte mulţi locuitori ai sectorului alergând sau desfăşurând activităţi sportive, permise de ordonanţele militare, printre maşini, pe lângă parcuri sau în zone improvizate. Atât timp cât ne este permisă activitatea fizică, aceasta trebuie făcută în siguranţă şi în proximitatea locuinţei, iar în sectorul 2 avem foarte multe parcuri pregătite pentru cetăţeni”, afirmă viceprimarul sectorului 2, Dan Cristian Popescu, într-un comunicat.

Însă, plimbările prin parcuri vor trebui făcute în condiţii speciale. De exemplu, pe aceeaşi bancă se pot aşeza doar membrii aceleaşi familii. De asemenea, vor continua regulile impuse de autorităţi cu privire la distanţarea socială

El spune că parcurile sunt de trecere, pentru a facilita deplasarea locuitorilor sectorului 2.

“Vreau să menţionez că toate locurile de joacă, terenurile de sport şi foişoarele de recreere din parcuri rămân închise. Scopul meu nu este oferirea unei alternative de petrecere a timpului liber în această perioadă, ci vreau să ofer o variantă mai sigură pentru activităţile sportive şi pentru scurtarea perioadei de deplasare. Locuitorii sectorului 2 trebuie să înţeleagă că restricţiile rămân, că suntem în stare de urgenţă şi că pericolul infectării cu coronavirus nu a trecut. Toate parcurile vor avea la intrări panouri de atenţionare şi de informare asupra măsurilor de prevenţie a răspândirii COVID-19”.

Si daca inca nu ati iesit in parc, puteti sa va binedispuneti impreuna cu copiii apeland la jucarii artizanale din lemn. Fie pentru joaca, fie pentru pictat. O sa va placa cu siguranta. Nu doar celor mici, ci si parintilor.