Parfumul poate schimba starea de spirit a femeilor în mai bine (studiu)

Zilele ca „Blue Monday” nu sunt deloc ușoare. Motivația și nivelul de energie sunt la cote minime, iar starea emoțională poate avea de suferit. Parfumul este asociat cu momentul în care o femeie se simte bine în pielea ei, iar notele preferate ale acestuia au puterea de a ridica moralul și de a transmite energie pozitivă. 18.01.2021 |

9 din 10 participante la studiu au declarat că parfumul le poate schimba starea de spirit în mai bine, atunci când este folosit într-o zi mai dificilă, iar 52% dintre românce consideră că parfumul le oferă mai multă încredere.

De Blue Monday” , a treia zi de luni din ianuarie, considerată de psihologi cea mai deprimantă zi a anului, s-a lansat cel mai nou studiu despre modul în care parfumul poate influența starea de spirit și o poate schimba în mai bine.

Conform studiului realizat în luna ianuarie 2021 de agenția de cercetare Isense, româncele au declarat că dintre toate produsele cosmetice folosite, parfumul este cel care le poate aduce o schimbare semnificativă în starea emoțională. Recomandări

Care dintre produsele cosmetice de mai jos îți îmbunătățește starea de spirit? Când ai o zi grea, crezi că parfumul te poate face să te simți mai încrezătoare? – sunt doar câteva dintre întrebările adresate în chestionar.

Parfumul, accesoriul care poate influența starea de spirit

9 din 10 participante la studiu au declarat că parfumul le poate schimba starea de spirit în mai bine, atunci când este folosit într-o zi mai dificilă.

Studiul arată că cea mai mare influență asupra stării de spirit a unei femei o are parfumul pe care îl folosește.

De asemenea, parfumul este asociat cu momentul în care o femeie se simte bine în pielea ei, iar notele preferate ale acestuia au puterea de a ridica moralul și de a transmite energie pozitivă.

Parfumul oferă încredere și optimism

Un număr semnificativ de femei (52%) consideră că parfumul este accesoriul care le întregește look-ul și care le face să se simtă mai încrezătoare în ele.

Când folosesc aroma preferată, acestea se simt mai frumoase și mai optimiste.

Parfumul își depășește statutul de produs cosmetic și se transformă într-o stare de spirit, ce transmite încredere, energie și optimism și devine o amintire a unui moment sau a unei persoane dragi.

Aroma preferată face o femeie să se simtă mai energică

Zilele ca Blue Monday” nu sunt deloc ușoare. Motivația și nivelul de energie sunt la cote minime, iar starea emoțională poate avea de suferit.

Parfumul este însă cel care poate schimba ziua și o poate învălui în note pozitive. Atunci când pulverizează la începutul zilei un strop din parfumul preferat, femeile se simt mai energice și mai pline de viață.

În topul produselor care le fac pe femei să se simtă mai frumoase – mascara și crema de față

În topul produselor de înfrumusețare care ridică moralul și dau o stare de bine femeilor se află și mascara sau crema de față. 71% dintre femeile care au participat la studiu consideră că mascara le face să se simtă mai frumoase și le oferă încredere.

Și crema de față se numără printre preferințe când vine vorba de relaxare și transmiterea unei stări de bine. 59% dintre respondente se simt mai frumoase atunci când folosesc cremă de față, în timp ce 43% dintre acestea se declară mai relaxate când includ crema de față în ritualul zilnic de îngrijire.