PARIS – Oraşul luminilor. O destinaţie unică şi de neuitat

Parisul este locul în care toată lumea visează să ajungă măcar o dată în viaţă. Oraşul francez a fost întotdeauna una din marile atracţii turistice din lume, fiind catalogat de multe ori drept oraşul îndrăgostiţilor. Parisul este capitala şi cel mai mare oraş din Franţa, este traversat de răul Sena şi este în mare parte neschimbat din anul 1860

Aici sunt cu siguranţă multe lucruri de văzut de aceea este bine să-ţi faci un plan bine pus la punct înainte de a pleca pentru a fi sigur că nu ratezi nimic din ce îţi doreşti să vizitezi.

În ceea ce priveşte muzeele este o lista extrem de lungă din care să alegi. Aici  putem enumera  Louvru, Muzeul Orsay, muzeu de artă impresionistă, Centrul Georges Pompidou clădire ce găzduieşte muzeul de arte moderne şi lângă care se află şi atelierul lui Constantin Brâncuşi, Muzeul Picasso, Muzeul Edith Piaf,   Muzeul Armelor, Muzeul de publicitate, Muzeul Păpuşilor, Muzeul Obiectelor Contrafăcute, Muzeul Muzicii, Muzeul Marinei, Muzeul Ştiinţei şi multe altele care va vor încânta privirea şi sufletul.

Pot fi vizitate şi alte clădiri nu doar muzele, cum ar fi Palatul de la Versailles, Arcul de Triumf, Les Invalides – locul de veci al lui Napoleon, Catedrala Notre – Dame, faimoasa universitate Sorbonne fondată în Evul Mediu, Statuia Libertăţii, o varianta mai mică decât cea din portul din  New York.

Pentru cei care preferă pur şi simplu plimbările sunt:   Bulevardul Champs-Élysées, Rue de Rivoli, Place de la Concorde  fosta  Place de la Revolution locul unde se afla ghilotina în timpul Revoluţiei Franceze din 1789, Place de la Bastille locul unde în trecut se afla închisoarea Bastillei. 

Iar pentru cei ce iubesc viaţa de noapte Parisul oferă faimosul Bal du Moulin Rouge şi multe alte atracţii. Parisul reprezintă o destinaţie unică şi de neuitat. Un loc de care te poţi bucură indiferent de vremea de afară.