Patru idei cheie pentru construirea unei economii circulare pentru materiale plastice

Dacă sunteți implicat în ceea ce privește plasticul care se termină în atmosferă, atunci ați fi putut auzi câteva răspunsuri realizabile: sistemul financiar rotund. Ideea prevede o buclă închisă pentru mărfuri, cum ar fi containerele pentru băuturi și ambalarea clienților, locul în care consumabilele utilizate sunt recuperate și refăcute în obiecte noi în mod repetat. Cu toate acestea, cum ar părea efectiv un sistem financiar rotund și ce nu ar fi nevoie pentru ca acesta să apară?

Asociația Americană a Băuturilor (ABA) aproape a convocat o grămadă de consultanți tocmai în ultima vreme pentru a lua în considerare opțiunile rotunde ale sistemului financiar. Liderii de mediu, factorii de decizie politică și inovatorii s-au alăturat președintelui și CEO-ului ABA, Katherine Lugar, pe lângă liderii de sustenabilitate de la firma Coca-Cola, Keurig Dr Pepper și PepsiCo. Au menționat funcția plasticului în ambalajul clientului, calea de urmat pentru producție și metodele noastre de reciclare.

Gazda ocaziei Lilly Sedaghat, un explorator geografic la nivel național și povestitor multimedia, a formulat întrebarea centrală: Cum putem schimba dramatic modul în care folosim și acumulăm plastic pentru a reduce amprenta sa în toate industriile?

Interogarea este una apăsătoare. Mai puțin de o treime din sticle și borcane realizate din polietilen tereftalat (PET) sunt reciclate în SUA. PET, în special PET de calitate alimentară, este un plastic benefic, total reciclabil, care poate fi refăcut într-o mulțime de mărfuri pentru clienți, începând de la sticle de băuturi din plastic până la unelte de joacă și articole de îmbrăcăminte.

În timp ce taxa de colectare este mai mare în unele țări, în special în unele din Europa, diferitelor națiuni nu au metode primare de sortare a deșeurilor. Inevitabil, ceea ce nu este gestionat corect scapă în ecosisteme. Se estimează că 11 milioane de tone metrice de plastic duc la oceane anual, o cantitate care s-ar putea tripla până în 2040 fără mișcare critică.

Există o amplă soluționare în rândul întreprinderilor, al echipelor de mediu și al factorilor de decizie în ceea ce privește acțiunile particulare care se doresc acum să reducă plasticul irosit.

Reinventing packaging and sorting

Un adevărat sistem financiar rotund începe cu proiectarea mărfurilor pentru a reduce cantitatea de țesături care se folosește în primul rând, în plus pentru a face ambalajul lor complet reciclabil, astfel încât să poată deveni o marfă nouă. Principalele firme americane de băuturi lucrează în acest sens prin intermediul fiecărei persoane particulare și a angajamentelor de durabilitate din întreaga industrie. Folosesc plastic reciclat suplimentar din recipientele lor pentru băuturi și, făcând ambalajele mai subțiri și mai ușoare, afacerea a economisit deja sute de milioane de kilograme de materiale nefierte. Ulterior se verifică sticlele de plastic care se obișnuiesc să poată fi reciclate în mod convenabil – împreună cu capacele.

„Suplimentul pe care îl vom proiecta pentru ca pachetele noastre să fie reutilizate și refăcute în pachete noi, cu atât creăm circumstanțele pentru ca acest lucru să se producă cu succes”, a declarat Alpa Sutaria – supraveghetor comun, sustenabilitate, America de Nord, The Coca-Cola Firm.

Diferite firme, corespunzătoare AMP Robotics, sunt axate pe inovație pe finisarea reciclării lanțului de disponibilitate. AMP produce roboți pentru automatizarea manualului de sortare a sticlelor, cutiilor, hârtiei și a diferitelor materiale. Metodele companiei sunt împinse de inteligență sintetică – sisteme informatice sensibile care pot determina și cunoaște comercianții cu amănuntul diferite tipuri de consumabile, ceea ce face ca cursul de reciclare al unui mediu suplimentar să fie prietenos.

Clienți cunoscuți

Construirea unui sistem financiar rotund include o varietate de jucători: firme, guverne, echipe nonprofit – și, de asemenea, dvs. Toată lumea poate ajuta la utilizarea mai inteligentă a plasticului, pentru a începe, înțelegând ce este reciclabil și unde are loc reciclarea. Explicațiile sunt multe, faimosul Ron Gonen, CEO al Closed Loop Companions.

„Sigur, reciclarea este absolut bună pentru atmosferă”, a declarat Gonen. „Este, de asemenea, un creator serios de locuri de muncă în America. Este, de asemenea, o bază serioasă de venituri din impozite pentru comunitățile native. Este o tehnică incredibilă de reducere a sarcinii fiscale a trimiterii tuturor acestor lucruri la depozitele de deșeuri. ”

Polițe de asigurare pentru a stimula schimbarea

Consultanții sunt de acord că acoperirea are o funcție enormă de jucat în accelerarea unui sistem financiar rotund. Responsabilitatea prelungită a producătorilor – gândul de a cere firmelor să se ocupe de prelucrarea la sfârșitul vieții pentru marfa pe care o produc, în timp ce simplificarea reciclării clienților – este susținută în mod colectiv de ABA și World Wildlife Fund (WWF).

„Este crucial să abordăm fiecare dezastru meteorologic local și dezastru de poluare a aerului din plastic, să lucrăm în direcția reducerii aprovizionării, a unor polițe de asigurare de reutilizare mai mari – iar reciclarea poate fi un software esențial”, a declarat consultantul Alan Lowenthal din California. „Ar trebui să schimbăm dramatic și sistematic modul în care metodăm reciclarea deșeurilor în această națiune

Colaborare pe sectoare

Un sistem financiar rotund dorește parteneriate în industrii și în trecut. Acest lucru a devenit clar, deoarece ABA a început discuții cu grupul de mediu World Wildlife Fund (WWF) cu privire la modul în care afacerea cu băuturi ar putea reduce amprenta sa de plastic.

„Ne-am dat seama că nu vom ajunge acolo fără colaborarea dintre numeroasele sectoruri personale, vecinătatea de mediu [organizația neguvernamentală] și autoritățile”, a declarat Lugar.

Ca parte a inițiativei Each Bottle Again, ABA lucrează cu WWF și cu două organizații nonprofit diferite pentru mediu, Parteneriatul de reciclare și Companionii cu buclă închisă. Deoarece titlul sugerează, Fiecare sticlă din nou își propune să se asigure că sticlele de plastic total reciclabile ale băuturilor sunt recuperate pentru a le permite să fie refăcute în sticle noi.